
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası'nda önemli bir statü değişikliğine gitti.
TFF'den yapılan resmi açıklamada, Türkiye Kupası grup maçlarından itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin kullanılacağı duyuruldu.
Federasyonun açıklamasında,
"TFF Yönetim Kurulu'nun 15.12.2025 tarih ve 62 sayılı toplantısında alınan kararla 2025-2026 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü'nde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir.
Değişen statüyle birlikte Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakalarından itibaren Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır." ifadelerine yer verildi.
Bu kararla birlikte Türkiye Kupası’nda VAR uygulaması turnuvanın grup müsabakalarından itibaren devreye alınmış olacak.
Daha önce kupada grup müsabakalarında VAR uygulaması kullanılmazken eleme aşaması maçlarında kullanılıyordu.
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Mert Hakan Yandaş: "Camiamız kötü gün dostluğunu gösterdi"
- Fenerbahçe'den olaylı maç sonrası açıklama: "Kabul edilemez"
- Fenerbahçe: "Hocamıza sert cisim atıldı"
- Wade Baldwin'den yeni sözleşme açıklaması
- Arda Güler'den Mert Hakan'a vefalı paylaşım!
- Mbappe'den Kante'ye büyük saygısızlık!
- Joachim Löw, yıllar sonra sahalara dönüyor




