

Fenerbahçe Kulübü, olağanüstü genel kurul talebiyle kulübe teslim edilen toplam imza sayısının 229 olduğunu duyurdu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, tüzükte kongre üyelerine tanınan her hakka, kulüp demokrasisinin temel unsurlarından biri olarak saygı duyulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
İŞTE O AÇIKLAMA
"Kulüp tüzüğümüzün ilgili hükümleri gereği Olağanüstü Genel Kurul talebiyle toplanan imzalar hakkında, bugüne dek sürecin sağlıklı ilerlemesi ve manipülasyona açık hale gelmemesi adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
Daha önce de vurguladığımız gibi, tüzüğümüzde kongre üyelerimize tanınan her hakkı, kulüp demokrasimizin temel unsurlarından biri olarak görmekte ve saygı duymaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe'nin köklü gelenekleri ve kurumsal kültürü doğrultusunda, kulüp tarihimizde Olağanüstü Genel Kurul hiçbir zaman imza toplanarak gerçekleşmemiştir.
Ne var ki, gelinen noktada özellikle sosyal medya mecralarında gerçeklerle ilgisi olmayan, yalan ve iftira niteliğindeki iddialarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması yürütüldüğü açıktır. Bu nedenledir ki, sürecin şeffaflığı ve sağlıklı ilerleyişinin devamlılığı adına, kanun ve tüzük hükümlerimiz çerçevesinde kulübümüze ulaştırılmış imza beyannamelerine dair detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşma kararı alınmıştır.
• Noter Tarafından Posta Yoluyla Teslim Alınan Beyanname: Noter aracılığıyla posta yoluyla ulaştırılan beyannameler, Hukuk Departmanımız tarafından teslim alınmaktadır. 04.06.2025 tarihi itibarıyla bu yolla 151 beyanname kulübe ulaşmış ve kayıt altına alınmıştır.
• Yüksek Divan Kurulu (YDK) Eliyle Teslim Alınan Beyanname: Yüksek Divan Kurulu'na teslim edilen beyannameler, YDK Sekreterliği tarafından Hukuk Departmanımıza imza karşılığında teslim edilmiştir. 04.06.2025 itibarıyla bu yöntemle 78 beyanname alınmış ve kayda geçirilmiştir.
Bu bilgiler ışığında, kulübümüze bugüne kadar teslim edilen toplam imza beyannamesi sayısı 229'dur. Süreç, kulübümüz tarafından titizlikle ve yasal çerçevede yürütülmeye devam edecektir."
"GERÇEKLER ÇARPITILIYOR"
Sarı-Lacivertli kulüp, kısa bir süre sonra bir açıklama daha yaptı. İşte o açıklama;
"Kamuoyuyla paylaştığımız ilk açıklamada belirtilen 229 beyanname, 229 kongre üyemiz tarafından verilmiştir. Dolayısıyla kulübümüze ulaşan toplam imza sayısı 229'dur.
Ne yazık ki bir süredir gerçekler çarpıtılarak, kamuoyu bilinçli biçimde yanıltılmakta; camiamızın duygusal bağlılığı ve güven duygusu istismar edilmektedir.
Kulübümüz, sürece dair tüm gelişmeleri şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşmasına rağmen, organize biçimde üretilen yalanlar aracılığıyla camiamızın birbirine olan saygısı, bağlılığı ve güveni hedef alınmaktadır.
Bu çabalar, sürecin sağlıklı ilerlemesini desteklemekten uzak olup; camiamızdaki birlik ve beraberliğe zarar vermektedir.
Sürecin kulübümüz tarafından hukuka uygun, şeffaf ve titizlikle yürütüldüğünü bir kez daha camiamızın bilgisine sunar; bu tür manipülatif girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- PSG'den yeşil ışık: Ali Koç'un iki golcü hamlesi!
- Fenerbahçe'ye 40 milyon euroluk golcü: Boniface!
- Fenerbahçe Beko, yarı final serisine galibiyetle başladı
- Salih Özcan, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
- Fenerbahçe'de santrfor seferberliği!
- Hull City'de Sergej Jakirovic için geri sayım!
- Branco döneminin faturası belli oldu!