

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 3. hafta maçında Yeşilgiresun Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. 19 Eylül Spor Salonu’nda oynanan mücadele 61-72 üstünlüğümüz ile sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, üçüncü karşılaşmasında ikinci galibiyetini almış oldu.
Fenerbahçe’de Ekpe Udoh ve Kostas Sloukas, yabancı kontenjanı nedeniyle dışarıda kalan isimler oldu. Ekibimiz mücadeleye Berk Uğurlu, James Nunnally, Luigi Datome, Pero Antic ve Jan Vesely beşiyle başladı.
Ekibimiz, ilk sayılarını Datome ile bulurken, ilk iki dakikalık dilim 5-2 ev sahibi üstünlüğü ile geçildi. İlk dakikalarda savunmadaki agresifliği ortaya koyamayan Fenerbahçe, dört dakikayı 11-6 geride tamamladı. Vesely ve Berk ile sayılar bulan ekibimiz, televizyon molası öncesi 11-10 ile farkı bir sayıya indirdi. Datome ve Nunnally’nin üçlükleri, Fenerbahçe’yi 15-16 ile ilk kez öne taşırken, ilk çeyrek 18-18 eşitlikle noktalandı.
İkinci çeyrekte ilk iki dakikada skor bulamayan ve çemberinde 5 sayı gören ekibimizde Zeljko Obradovic, mücadeleye mola ile müdahale etti. Moladan daha agresif dönen sarı lacivertliler, Bogdanovic’in sayılarıyla maça tutundu. Kısa bir beşe dönen Fenerbahçe, devreye 2:55 kala Bogdanovic ve A.Muhammed’in üçlükleriyle 30-32 öne geçti. Karşılıklı sayıların ardından ilk yarı 37-38 üstünlüğümüz ile tamamlandı.
İlk yarıda skor dağılımımız Bogdanovic 9, Datome 7, Nunnally 7, Kalinic 4, Vesely 4, A.Muhammed 3, Berk 2, Melih 2 şeklinde oluştu.
İkinci yarıya Antic’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe, Melih’in de faul çizgisinden bulduğu sayıyla farkı beş sayıya çıkardı (37-42). Takımımızın serisine cevap veren ev sahibi, farkı bir sayıya kadar indirse de Bogdanovic ve Berk’in sayılarıyla birlikte ekibimiz avantajını korudu. Bu periyodun ilk beş dakikası 41-46 üstünlüğümüz ile geçildi. Özellikle Melih Mahmutoğlu’nun ağırlığını koyduğu bölümde ekibimiz, çeyreğin bitimine iki dakika kala 43-51 ile farkı sekiz sayıya yükseltti. Mola alan ve mücadeleye iyi dönen Giresun, farkı üç sayıya kadar indirse de, son on dakikalık dilime Pero Antic’in son saniye üçlüğüyle 48-54 Fenerbahçe üstün girdi.
Son çeyreğe 0-6’lIk seriyle giren Fenerbahçe, farkı çift haneli sayılara çıkardı (48-60) ve rakibine mola aldırdı. Bu bölümde hücumda sorun yaşayan ekibimiz, farkın tekrardan tek haneli sayılara düşmesine engel olamadı ve Zeljko Obradovic molası geldi (54-60). Mola dönüşü karşılıklı sayılara sahne olsa da, Okben Ulubay’ın üçlüğü sonrası, bitime 3:31 kala fark üç sayıya indi ve Obradovic yine molasına başvurdu (59-62). Kalan sürede mücadele oldukça gerildi. Jan Vesely’nin ikinci sportmenlik dışı faulünü aldığı bu bölümde maça ağırlığını Pero Antic koydu. Ekibimiz, savunma sertliğini tekrar yakaladığı maçtan 61-72 galip ayrıldı.
Çeyrek Skorları:
1. Çeyrek: 18-18
2. Çeyrek: 20-19 (Fenerbahçe)
3. Çeyrek: 16-11 (Fenerbahçe)
4. Çeyrek: 18-13 (Fenerbahçe)
Fenerbahçe (72): Nunnally 14, Bogdanovic 13, Antic 11, Melih 8, Datome 7, Kalinic 6, A.Muhammed 5, Vesely 4, Berk 4
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Fenerbahçe Kerem için gönderilen özel jeti geri çağırdı!
- Van Persie: "Fenerbahçe çok iyi, ama biz de hazırlıklıyız"
- Fenerbahçe'nin ilk hafta maçı ertelendi!
- Kızılyıldız, Dusan Tadic defterini kapattı!
- Fatih Terim'den Jhon Duran için flaş sözler!
- Jose Mourinho: "Turu geçme şansımızı %50 olarak görüyorum"
- Fenerbahçe'nin kaptanı belli oldu!
- Hırvat basını duyurdu: Livakovic, Fenerbahçe'ye veda ediyor!
- Mert Hakan Yandaş: "Tünelin sonundaki ışığı görüyorum"
- Fenerbahçe Kerem için gönderilen özel jeti geri çağırdı!
- Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi belli oldu!
- Fenerbahçeli Oğuz Aydın'a PSV takibi
- Fenerbahçe'ye Florentino için olumlu yanıt
- Fenerbahçe'ye sürpriz teklif: Ederson!