Şampiyonlar Ligi gelirinde Galatasaray'ı geride bırakacağjz!
UEFA'nın yeni gelir dağıtım sistemi, Fenerbahçe'ye Galatasaray karşısında 2-3 milyon euroluk finansal avantaj sağlayabilir.
news_image

Türk futbolunda ezeli rekabet yalnızca sahada değil, ekonomik anlamda da hız kesmeden devam ediyor. UEFA'nın hayata geçirdiği yeni gelir dağıtım modeli, Şampiyonlar Ligi'ne katılım halinde Fenerbahçe'ye Galatasaray karşısında önemli bir avantaj sağlayabilir.

UEFA'DAN YENİ GELİR MODELİ

Geçmiş yıllarda kulüplerin gelirleri, büyük ölçüde yerel liglerdeki sıralamaya göre belirleniyordu. UEFA'nın uygulamaya koyduğu "Değer Sütunu" sistemiyle birlikte kulüplerin son yıllardaki Avrupa performansları daha fazla önem kazandı.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ

Son 5 sezondaki UEFA katsayı puanlarında Galatasaray'ın önünde yer alan Fenerbahçe'nin, iki takımın da Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde yaklaşık 2 ila 3 milyon euro daha fazla gelir elde edeceği belirtildi.

KATSAYI PUANLARI BELİRLEYİCİ OLACAK

Yeni sistemde kulüplerin Avrupa kupalarındaki istikrarı ve son yıllardaki performansı, elde edilecek gelirin en önemli kriterlerinden biri olarak öne çıkıyor.



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 0
Mobil


///