

FIVB Dünya Şampiyonası'nda daha önce çeyrek finale yükselmeyi garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci tur F Grubu'ndaki üçüncü maçında ABD'ye 3-1 mağlup oldu.
Polonya'nın Lodz kentinde oynanan müsabakada her iki ülke de karşılıklı sayılar alırken, milliler, çekişmeli geçen birinci seti 25-22 mağlup tamamladı.
İkinci setin ilk dakikalarında Ebrar Karakurt ve Hande Baladın'ın sayılarıyla rakibine üstünlük kuran milli takım, blok sayıyla rakibine 25-21 üstünlük kurdu.
Üçüncü sette Ebrar Karakurt ve Eda Erdem Dündar sayılarıyla sette denge sağlamayı başaran milliler (13-13),
son bölümde rakibinin iyi servisleri karşısında zorlandı ve ABD seti 25-20 kazandı.
Dördüncü sette rakibinin blokları karşısında sayı bulmakta zorlanan milliler 14-8 geriye düştü. Saliha ile sayılar bulan milliler, Elif'in blok sayısıyla farkı bire (19-18) indirmesine rağmen son bölümde etkili olamadı ve bu seti 25-22 maçı da 3-1 kaybetti.
Milli takım grubundaki son maçında yarın TSİ 18.30'da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.
Salon: Atlas Arena
Hakemler: Andrea Puecher (İtalya), Rene Karina Noemi (Arjantin)
ABD: Ogbugu, Robinson, Drews, Frantti, Washington, Cuttino (Poulter, Wilhite, Carlini, Hentz, Wong-Orantes)
Türkiye: Cansu Özbay, Saliha Şahin, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Elif Şahin, Meryem Boz, İlkin Aydın, Meliha İsmailoğlu, Aylin Acar)
Setler: 25-22, 21-25, 25-20, 25-22
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Fenerbahçe flaş gelişme: Kerem Aktürkoğlu
- Dinamo Zagreb'den Livakovic açıklaması
- Allan Saint-Maximin'den Jose Mourinho itirafı!
- Fenerbahçe'ye sürpriz teklif! Takefusa Kubo gündemde
- Fenerbahçe, Zinchenko transferinde Mourinho kozunu oynuyor!
- Fenerbahçe, Omar Fayed'i Arouca'ya kiraladı
- Fenerbahçe'den Dorgeles Nene hamlesi!