
UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Zimbru ile oynayacağı karşılaşma ile Avrupa kupalarında 255. kez sahne alacak.
Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında çıktığı 254 müsabakanın 95'inden galibiyetle ayrıldı. 104 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Fenerbahçe, 55 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.
Avrupa arenasında rakip fileleri 326 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 367 gole engel olamadı.
İSMAİL KARTAL İLE İKİNCİ AVRUPA SERÜVEN
Fenerbahçe, UEFA'nın kulüp düzeyinde 2021-22 sezonundan itibaren Konferans Ligi adıyla düzenlemeye başladığı futbol turnuvasına ikinci kez katılıyor.
İsmail Kartal yönetimindeki sarı-lacivertliler, Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasına ilk katıldığı sezon, İstanbul'da 17 Şubat ve deplasmanda da 24 Şubat 2022'de oynan play-off turu maçlarında, Çekya Cumhuriyeti ekibi Slavia Prag'a 3-2'lik skorlarla yenilerek elenmişti.
Sarı-lacivertlilerin Zimbru karşısındaki ilk mücadelesi, Konferans Ligi tarihindeki 3. maçı olacak. Bu turnuvada toplam 2 mağlubiyeti bulunan Fenerbahçe, rakip filelere 4 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Domenico Tedesco'dan yönetime net talep: "Onu alın"
- Fenerbahçe'de Oğuz Aydın transferinde büyük ters köşe!
- Fenerbahçe, Jayden Oosterwolde'nin alternatifini belirledi!
- Osimhen'in kankası Fenerbahçe'nin radarında!
- Bahis ve şike soruşturmasında yeni dalga: Teknik direktörler ve menajerler
- Nando De Colo, Fenerbahçe'ye geri döndü!
- Veerman: "Fenerbahçe'den ben vazgeçtim"




