
Son olarak Çin kulübü Zheijang FC forması giyen Aaron Boupendza, hayatını kaybetti.
Romanya'dan Fanatik'in haberine göre; Süper Lig'in eski gol kralı, Çin'de yaşadığı binanın 11. katından düşerek hayatını kaybetti.
HATAYSPOR DOĞRULADI
Romanya'dan gelen bu haberin ardından Boupendza'nın Süper Lig'de formasını giydiği Hatayspor da acı haberi doğruladı. Hatayspor'dan yapılan açıklamada, "2020/21 sezonunda Hatayspor'umuzun formasını giyen ve gol krallığı yaşayan Aaron Boupendza'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başta ailesi vesevenlerine, Zhejiang FC takımına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Huzur içinde uyu kral." ifadeleri kullanıldı.
CİNAYET ŞÜPHESİ OLMADIĞI AÇIKLANDI
Çin'in Hangcou Kamu Güvenliği Bürosu, Boupendza'nın ölümünde cinayet şüphesi olmadığını açıkladı.
Polislerin olay yerinde yaptığı incelemeler, tanıklarla görüşmeleri ve güvenlik kamerası görüntülerini gözden geçirmesi sonucunda Boupendza'nın balkondan kendiliğinden düştüğü anlaşılırken ceza davası açılmayacağı belirtildi.
CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA
Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema, Aaron Boupendza için, "Gabon futbolunu gururlandıran yetenekli santrfor Aaron Boupendza'nın trajik ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerimi sunuyorum. Tanrı ruhunu kutsasın." açıklaması yaptı.
TFF'DEN AÇIKLAMA
Türkiye Futbol Federasyonu da Boupendza için bir açıklama yaptı.
TFF'nin açıklaması şu şekilde:
"Ülkemizde Atakaş Hatayspor formasıyla sergilediği başarılı performansın ardından Türk futbolseverlerin hafızalarında kendisine yer bulan Aaron Salem Boupendza'nın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.
Formasını giydiği Atakaş Hatayspor ile 2020-2021 sezonu boyunca sahaya çıktığı 36 maçta 22 gol kaydeden Boupendza, Süper Lig'de "Gol Kralı" ünvanının sahibi olarak ülkemizde iz bırakmayı başarmıştı.
Boupendza'nın ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve başta Atakaş Hatayspor camiası olmak üzere tüm spor kamuoyuna başsağlığı dileriz."
SÜPER LİG'DE GOL KRALI OLDU
2020/21 sezonunda Hatayspor forması giyen Aaron Boupendza, Süper Lig'de oynadığı 36 maçta 22 gol atarak kariyerinin tek gol krallığını kazanmıştı.
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Fenerbahçe'den Skriniar için sakatlık açıklaması!
- Futbolda bahis ve şike operasyonu: 32 gözaltı!
- Fenerbahçe'de büyük endişe: Skriniar!
- Ola Aina'dan Fenerbahçe'yi kızdıracak sözler
- N'Golo Kante: "Hiçbir şey bitmedi!"
- EuroLeague'den Lessort ve Panathinaikos'a ceza!
- Fenerbahçe - Nottingham: Tartışmalı penaltı pozisyonu
- Fenerbahçe, Kadıköy'de turu mucizelere bıraktı
- Fenerbahçe - Nottingham: Tartışmalı penaltı pozisyonu
- Fenerbahçe'de büyük endişe: Skriniar!
- Fenerbahçe'de bu sezon ilk kez!
- Fenerbahçe Opet, evinde ilk avantajı aldı
- Oosterwolde ve Fred, cezalı duruma düştü
- Domenico Tedesco'dan forvet tercihi için açıklama




