

Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Darüşşafaka Doğuş maçının ardından basın toplantısına katıldı. Karşılaşmayı değerlediren Obradovic, hakem kararları ile ilgili de konuştu.
“Bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor” diyen Obradovic, Vesely’e çalınan ikinci teknik faul içinse, “O pozisyonunda Semih Erden iki eliyle Vesely’i itti. Aynı anda da Harangody dirseğiyle Vesely’nin çenesine vurdu. Ancak Vesely teknik faul aldı. Bu Euroleague açısından kötü karar. Euroleague oyuncular sayesinde var. Görüntülerde çok net şekilde gözüküyor. Umarım son olur” dedi.
Başantrenörümüz Zeljko Obradovic’in konuşmalarından derlediklerimiz şu şekilde:
“Darüşşafaka Doğuş’ tebrikler; onlar için önemli galibiyetti. Son dönemdeki gibi çok fazla inişli, çıkışlı oynadık. Önümüzde çok maç var. Çok net bir şekilde bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor. Oyun oynarken maça konsantre olmalıyız. Bunlar basketbol oyuncuları ve bunu anlamak zorundalar.
İlk yarıdaki hakem kararları iki taraf için de doğruydu. Bizim işimiz basketbola konsantre olmak, başka şeylere değil. Hep geriden gelmeye çalıştık ama yaklaştığımızda da hücumda hatalar yaptık.
Vesely bu akşam sadece 15 dakika oynadı. İlk yarıda teknik faul aldı. İkinci yarının başında da bir teknik faul daha aldı. İkinci teknik faul pozisyonunda Semih Erden iki eliyle Vesely’i itti. Aynı anda da Harangody dirseğiyle çenesine vurdu ve Vesely teknik faul aldı. Bu Euroleague açısından kötü karar. Euroleague oyuncular sayesinde var. Hakemler çok önemli oyuncumu çıkarıyorsa kötü durum. Bunu yapan hakem de çok tecrübeli. Oyuncular mutlaka hata yapar. Hakemin hatası basketbola karşı yapılan hata. Uyarı yapmak yerine direkt teknik faul çaldı. Görüntülerde çok net şekilde gözüküyor. Umarım bu tür kararlar için son maç olur. Buradaki en önemli kişiler oyuncular.
"Bir kere daha taraftarlara destekleri için teşekkürler.”
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın