Yedeklerin ilk maçı

Yazarlarımızdan Erdi Aydemir, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız Sivasspor maçıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Nihayet Fenerbahçe yedeklerinin maçı forse edebileceği, oyun olarak rakip takıma üstünlük kurabileceklerini bir maçı izleme şansına müşerref olduk. Sonunda Serdar Kesimal’in, Orhan Şam’ın, Semih Şentürk’ün bazı maçlarda belirleyici olabileceğine rast geldik.

Maçın kazanılması için takımın en önemli iki adamı Cristian ve Sow’un girmesi gerekti ama yine de pozisyona girme sayısı ve rakip takıma karşı kurulan tahakküm, yedeklerle ilgili umut beslememize yol açtı.

Maça çok iyi başlayan Krasic’in hala hazır olmadığı ise bir kez daha görüldü. Fenerbahçe’ye geldiğinde sadece ve sadece 5 dakikalık kondisyona sahip olan Krasic, ilk yarının sonunda ancak 20 dakikalık bir kondisyona kavuşabildi.

Fakat Kuyt’ın sakatlığı ve Aykut Hoca’nın ona güvenmesi büyük şans. Çünkü ligde direkt oynamasa bile önünde oynayabileceği 5 kupa mevcut. O maçlarda kondisyonunu 50-60 dakika aralığına taşıyabilmesi, şampiyonluk yürüyüşünde ve UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde yüksek öneme haiz olacak.

Miroslav Stoch’un ilk geldiği sezonunda da bu tip bir görüntüyle karşı karşıyaydık. Ligin ilk yarısını boş geçen Slovak oyuncu, son haftalardaki Gaziantepspor, Büyükşehir Belediyespor ve Bucaspor maçlarında en kritik adam konumuna yükselmişti. Krasic için de biraz daha sabır göstermek gerek.

Emre Belözoğlu da vatani hizmet nedeniyle sezon başını takım arkadaşlarıyla birlikte yaşamamış ve Aragones’li sezonu boşa geçirmişti. Nasılsa elinizde Dirk Kuyt gibi bir silah var. Onun için Krasic için sabırlı olmaktan zarar gelmez.

Maçın en çok dikkat çeken adamı ise tabii ki Semih Şentürk oldu. 2007-2008’deki performansına yakın bir tek forvetlik sergileyen Semih, özellikle pas dağıtımı konusunda Alex de Souza maharetindeydi. Belki de onu bu kadar iyi gösteren şey bugün bazı basın
organlarında çıkan Eren Derdiyok haberleriydi.

Henri Bienvenü’nün eksi 4 fayda verdiği düşünülürse üçüncü bir forvetin alınması zarureti mevcut. Fakat yeni santrafor ikinci adam mı olacak yoksa üçüncü adam mı o konuda kuşkularım var. Çünkü Türkiye’de tek forvetli sistemi en iyi çalıştırma özelliğinin bir numaralı ismi olmayı sürdüren Semih Şentürk’ün yapacağı daha çok şey var. Yeter ki onu 5 maç düzenli olarak 30’ar dakika oynatın. Dirk Kuyt’ı forvet oynatma garipliğine
girişmeyin.

Maçın diğer dikkat çeken iki ismi ise Orhan Şam ve Salih Uçan’dı. Geldiği günden beri hücumu hiç düşünmemesi nedeniyle eleştirdiğimiz Orhan, nihayet hücuma çıkması gerektiğini hatırladı.

Salih Uçan ise bugünün izlemesi en çok keyif veren ismiydi. Topla haşır neşir olması, savunmada intihar müdahalelerinden sakınmaması, arkadaşlarına güven vermesi gibi özellikleri onu öne çıkardı. Keşke 2003 yılında Selçuk Şahin yerine o zaman Salih Uçan alınabilseydi. 9 sene geride gelmenin hem Salih’e hem de Fenerbahçe’ye çok şeyler kaybettirdiğini söylemeye gerek yok herhalde.

Ligde 5 puan geriye düşülse de Fenerbahçe hala iyi yolda. Evet çok sıkıcı oyun oynanır, evet Galatasaray’ın gerisinde bulunuyor ama birkaç iyi takviye ile bu takım bambaşka bir çehreye kavuşabilir.

Yeter ki Aykut Hoca da Aziz Başkan kadar takviye istesin.

https://twitter.com/erdi_aydemir

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar