Kocaman'dan hata analizi

Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, Galatasaray derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, Galatasaray derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Yanlışlarda ısrar etmek bize çok net 5 puana mal oldu. Bu kaybedilen 5 puan önce hocanın hatalarından sonra da bir metreden topu içeriye atamayan forvetlerden kaynaklanıyor.

Bir kez daha görüldü ki konunun hoca başarısı ile bir alakası yok, konu net olarak Caner'e ve Alper'e endeksli bir durum. Fenerbahçe kanatları ile hücum edebiliyor aksi takdirde 5 forvet dahi olsa yavaş ve pozisyondan uzak bir görüntü sergiliyor. Ne zaman Caner ve Alper arkalı önlü oynamaya devam eder o zaman Fenerbahçe seriye tekrardan başlar. Yani hocanın sezon başından beri kendi taktik becerisi ile aldığı maç sayısı 1-2'dir. Yanlış anlaşılmasın taktik becerisi derken sonradan çevirdiği maç demek istiyorum.

Şimdi geçmişe dönük konuşmakta fayda yok ama takım çok kolay alabileceği 5 puanı kaybetti. İşte esas can sıkan gelişme budur. Hani gidersin Bursa'da kaybedersin, Ankara'da kaybedersin anlarım ama karşısına 6 puan yazdığın maçlardan 1 puan alabilirsen bunu şansızlık olarak anlatamazsın bana hocam. Bu kadar basit maçlarda plan tutmaması bir Anadolu takımı çok garip kaçmaz ama Fenerbahçe'de böyle olmaz hocam.

Ben Fenerbahçe'nin son bir kaç yılda içeride mutlaka kazanması gerektiği bir derbiyi rahatlıkla kazandığını hatta kazanabildiğini hatırlamıyorum. Şu iki derbiye mutlaka puan farkı ile önde girmek istiyorduk ama ne yazık ki olmadı. Neden olmadı biliyor musunuz? İğrenç oynayan Sow ve Emenike'ye bu kadar sabır gösteren hoca ne yazık ki Diego'ya - ki başardıkları ile bu iki ismi forması bile yedek bırakır - gösteremedi. Sezonun en az gol atan ve en çok gol yiyen takımlarından Konya'ya karşı bu kadar basiretsiz bir kadro ile çıkan hoca bu maçı ve bir önce ki maçı vermiştir. Kimse başka bir sorumlu aramasın. Bu adam üst üste 3 maç 90 dakika oynasa belki de inanılmaz bir noktada olacağız ama ne yazık ki hoca diğer futbolcularla daha eski münasebeti olduğu için hafif torpilli davranıyor.

Henüz kaçmış bir konu yok, derbiyi alırsın ve seriye başlarsın ve tekrardan potaya girersin. Ama eğer aşırı hırs ve aşırı mantık dışı motivasyon ile derbiye başlarsan bu büyük bir sorun olacaktır. Bu tarz bir kaç derbi hatırlıyorum ve sonu hiç iyi bitmedi. Caner ve Emre'nin dönmesi ile daha dengeli bir takım olacağız. Melo'nun olmaması Emre'nin de oyunun içinde daha fazla olmasını sağlayacaktır.

Umuyorum hoca Emenike'nin artık en önde olamayacağını sezonu kaybetmeden anlayacaktır. Sow en azından daha iyi bir performans gösterecektir orada. Bu arada şahsi fikrim bu isimlerin hiç birisi Fenerbahçe'nin en uç adamı olamaz, bu noktada bu sene şampiyonluk kaybedilirse bunu Aziz Yıldırım'a yazmak gerekir. Bir tane forvet almayı beceremediği için. Ama sahi ondan iyi bilemeyiz, o kadro yeterli demişti, unutmayalım 16 yıllık başkanlığında kendi kazandığı onlarca kupa var !!!

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar