Van Persie yüzde 90 gidiyor!

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de Ezgi Toper'in ve taraftarların sorularını yanıtladı.

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de Ezgi Toper'in ve taraftarların sorularını yanıtladı.

İşte Ok'un sözleri: 

"Valbuena istediğim gibi oynarım psikolojisiyle geldi. Valbuena'nın yokluğunda Giuliano kendini gösterdi. Valbuena'nın gölgesinde kalıyordu. Oyun zekasını daha rahat kullanacağı bir ortam buldu. Aatıf da öz güven problemini aştı. Valbuena hala top kaybediyor. Umarım Aykut Kocaman'ın istediklerini yapar. Valbuena oynamadan Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı az. Aatıf yıldız değil, ama yetenekli bir oyuncu. Kaprisi yok, basit oynamaya çalışıyor. Aatıf'ın bu rolü Giuliano'nun da işini kolaylaştırdı. Valbuena hala takımın en önemli parçası. Bursaspor maçında iki top kaybetti, Fenerbahçe neredeyse gol yiyordu.

Alper Potuk Karabükspor maçında yok

Bursaspor maçında taktik savaşı vardı. Fenerbahçe taktik disiplini çok iyi uyguladı. Penaltının gelişi bile organize oldu. Hoca maç günü set çalışması yapıyor. Fenerbahçe topu hep dolaştırıyor. F.Bahçe'nin Bursaspor maçında etkisiz olduğunu düşünmüyorum. Taktik disiplin açısından iyi futbol oynadı. F.Bahçe'nin kadrosu artık bu. Bu kadroyu şimdilik bozmayı düşünmüyor. Karabükspor maçında Alper kesinlikle yok. Janssen'in durumu ise belli değil henüz.

Valbuena-Aykut Kocaman görüşmesi

En son yapılan konuşmada Valbuena, Neto ve Ozan'a 'Siz de çok değerlisin. Moral bozukluğuna kapılmanıza gerek yok. Kaybettiğimiz maçları düşünün. Bu takım kazanıyor' denildi. Sanıldığı kadar kriz yok. Çünkü Aykut hoca kendisini istedi. Anlaşamamazlık gibi durum yok. Aykut hoca net bir şekilde anlattı. Özetle şu an için F.Bahçe'nin gündeminde Valbuena ile ilgili sorun yok. İnsanlar bunu Alex'in durumu ile kıyaslıyor. Ama böyle bir durum yok. F.Bahçe'nin hedefi 2 maçı kazanıp, devre arasında kadroyu güçlendirmek. Aykut Kocaman oyunculara mesafeli. Mizacı farklı olabilir. Hoca-oyuncu arasında mesafe de olması gerekir. Belli bir noktada yakın olduğunuzda o oyuncuyu yönetemeyebilirsiniz. Hocaların iletişim stratejisidir. Aykut Kocaman 10 yıl önce ne ise şimdi de bu. 

Van Persie ile yollar ayrılacak

Aykut Kocaman'ın oyunculara karşı problem yaratan bir yapısı yok. Saha içine bakıyor. Ozan'ın oynamamasının temel sebebi taktiksel anlayış. Valbuena gibi. Çok detaylar var. Ozan Tufan toparlarsa yine formayı giyer. Mehmet Topal'ın tecrübesinde değil henüz. İkinci yarıda umutluyum. Van Persie ile ilgili sıcak gelişmeler var. Van Persie ile yolların ayrılacağını belirtelim. F.Bahçe'nin Van Persie'den katkı alması çok zor. Taraftarla ilişkisi de koptu. Kredisi kalmadı. Sakat sakat geldi. Müzmin sakatlığı var. Böyle bir gerçek var. İşi tamamen Van Persie'ye yıkmak doğru değil. Van Persie'nin Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın kadrosunda daha çok iş yapacağını düşünüyorum. Sakat haliyle kaç tane gol attı. Bir düşünün... Van Persie'nin genelde mutsuzluğu yüzüne vuruyor. Adamın temel hedefi kendini göstermek ve milli takıma gitmekti. Bu oyunculara buraya yatmaya geldi demek çok abartı oluyor. Yanlış teknik adam, yanlış kadronun faturası Van Persie'ye kesildi. 

Van Persie, LA Galaxy ile el sıkıştı 

La Galaxy'nin yetkilileri ile RVP'nin menajeri görüşme yaptı. Yüzde 90-95 oranında anlaşma sağlandı. Bundan sonra top yönetimde. Bu çerçevede en önemli bir konu Van Persie'nin kulüp bulması. Temel detay Van Persie yolcu gibi duruyor. Van Persie'nin gitmesiyle Eljif kadroya girecek. Fernandao tam bir hayal kırıklığı. O da devre arasında yolcu gibi. Kolunda kırık olduğu halde evinde arkadaşıyla güreşiyor, şakalaşıyor, bunu sosyal medyadan paylaşıyor. Gözden çıkarıldı artık. Nereye gider önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Ze Carlos sözleşmesini tek taraflı fesh etti

Sol bekle ilgili Fenerbahçe Brezilya'da çalışmalar yapıyor. Ze Carlos kulübüyle tek taraflı fesih yaptı. Brezilya'da işçi haklarına uyulmadığı gerekçesiyle fesih yaptı. İş kanunu üzerinden. F.Bahçe bu oyuncuyla ilgileniyor. Şöyle bir sıkıntısı yok. Yöneticiler transferi için uğraşıyor. Sol kanada bir takviyenin olacağı artık kesin. Net bir şekilde hocanın hedefi sol kanadı güçlendirmek. Kenedy Chelsea'ye gitmeden önce F.Bahçe scout ekibinin beğendiği oyunculardan biriydi. Kenedy ile ilgili somut bir bilgiye sahip değilim.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları