"Tek düşüncemiz iyi bir başlangıç"

Profesyonel Futbol Takımımızın Slovak oyuncusu Martin Skrtel, sezonun ikinci yarısına iyi ve sert antrenmanlarla hazırlandıklarını söyledi.

Profesyonel Futbol Takımımızın Slovak oyuncusu Martin Skrtel, sezonun ikinci yarısına iyi ve sert antrenmanlarla hazırlandıklarını söyledi. Sezonun ilk yarısının ortalarından itibaren hem sonuç hem de performans anlamında daha iyi bir noktaya geldiklerini hatırlatan Skrtel, tek düşüncelerinin ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapabilmek olduğunu belirtti.

Fenerbahçemizin Slovak oyuncusu Martin Skrtel, takımımızın Antalya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öncelikle kampı değerlendiren başarılı oyuncu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak kamp süreciyle ilgili konuşan Skrtel, “Şu anda hazırlık sürecimiz tam olarak beklediğimiz gibi geçiyor. Sezon ortası hazırlık kampımızı geçiriyoruz. Şu anda bataryamızı tekrar şarj etmeye ve ikinci yarıya hazır olmaya gayret gösteriyoruz. İyi ve sert antrenmanlarla hazırlanıyoruz. İkinci yarıya hazır olmak için ihtiyacımız olan da bu zaten” değerlendirmesini yaptı.

Son 2 sezonda görev bölgesindeki takım arkadaşlarının değişiminin performansına nasıl yansıdığıyla ilgili, “Herkesin tercihi aynı partnerle beraber forma giymektir. Özellikle stoperde oynayan oyuncular için bunu söyleyebiliriz. Özel bir anlaşmaya, birbirinizi daha iyi tanımaya ve bilmeye ihtiyaç duyarsınız. Ama futbolun içinde cezalar, sakatlıklar vardır ve bunlar bizim değiştirebileceğimiz şeyler değil. Sahaya çıktığımızda kiminle oynarsak oynayalım her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya, takım için ne varsa vermeye çalışıyoruz. Tek amacımız takım için iyi skorlar almak. Bana göre performansımızda herhangi bir olumsuz ya da kötü etkisi yok. Bunlar değiştirebileceğimiz şeyler değil” dedi.

Cenk Tosun’un Everton’a transfer olmasıyla ilgili Skrtel, “Türkiye Ligi ile İngiltere Ligi farklı ligler. Türkiye’de bulunduğu süre boyunca kalitesini göstermiş bir oyuncu. İngiltere’de iyi işler yapabileceğini düşünüyorum. Liverpool’un en büyük rakiplerinden birine transfer oldu. O da Liverpool-Everton derbisinin tadını alacak. Güzel bir tecrübe olacağını düşünüyorum. Dünyanın en iyi ligine gitti. Neler yapacağını, nasıl bir performans ortaya koyacağını göreceğiz” diye konuştu.

Sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray maçında yedek kalmasıyla ilgili sorulan soruyu Skrtel, “Rahat değildim tabii. Kulübede olmayı kimse istemez. Herkes oynamak, herkes sahada olmak ister. Özellikle böyle maçlarda bir kat daha sahada olmak istersiniz. Ama o kararı kabul etmek mecburiyetindeyim, başka yapabileceğim bir şey yok. Ben o kararı kabul ettim ve takımım için her zaman hazır olmaya çalıştım. Takımımın ihtiyacı olduğunda, hocamız bana şans verdiğinde tekrar sahada olma fırsatı bulduğumda tek düşüncem hazır olmaktı. Bunu yapmaya gayret gösterdim. Sahada olduğumuzda elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız ama kulübede olduğumuzda da hocanın kararını kabul edip bir sonraki şans bulacağımız zamana kadar kendimizi hazır tutmalıyız” şeklinde cevapladı.

İkinci yarı fikstürüne iyi başlamanın önemine değinen Skrtel, “Sezona iyi başlayamadık ama bunu şu şekilde değerlendirmek lazım: Özel bir dönemden geçiyorduk. Değişimlerin çok olduğu bir dönemden geçiyorduk. Gerek kulübümüzde gerek takım içerisinde birçok değişimin yaşandığı bir sezon başı geçirdik. Bir düzene, bazı şeylerin yerine oturması için zamana ihtiyacımız vardı. Bu zamanı da geride bıraktık. O süreyi geride bıraktıktan sonra sezonun ilk yarısının ikinci kısmı diye değerlendirebileceğimiz dönemde iyi skorlar aldık. Yukarıdaki rakiplerimizi yakaladık. Şu anda önümüzde bizi neler bekliyor, neler olabilecek bunları biliyoruz. İyi başlamak tabii ki önemli olacak. Şu anda tek düşüncemiz ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapabilmek. Şu anda Nisan ayını, Mayıs ayını düşünmüyoruz. Bizim için en önemlisi ilk maç. İlk maçımız da İstanbulspor’la kupada oynayacağımız maç. Daha öteyi düşünmemek, maç maç ilerlemek lazım. Alabileceğimiz en fazla puanı alıp şampiyonluk yarışı içerisinde inanıyorum ki istediğimiz noktaya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Sezonun ilk yarısının ortalarından itibaren hem sonuç hem de performans anlamında daha iyi bir noktaya geldiklerini belirten Slovak oyuncu, “Bir şeyler yanlış gidiyordu. Çalışmamız gerekiyordu, düzeltmemiz gereken noktalar vardı ve bu düzeltmeleri de yaptık. Sezonun ilk yarısının ikinci dönemi diye değerlendirebileceğimiz dönemde hem sonuç anlamında hem de performans anlamında daha iyi bir noktaya geldiğimizi hep birlikte gördük. Oyunu net bir şekilde domine eden takım haline geldik. Daha çok gol atıp kalemizi gole kapattık. Eğer bu şekilde devam edersek başarıya ulaşacağız zaten” diyerek sözlerini noktaladı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları