Spor yazarları maçı değerlendirdi

Spor yazarları, Fenerbahçemizin deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.

Spor yazarları, Fenerbahçemizin deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.

İşte derlediğimiz o yazılar...
UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Dünkü Osmanlı-F.Bahçe maçını izleyemediyseniz ve bir-iki cümleyle size Fenerbahçe’nin sorununu özetlememi isterseniz şöyle açıklayabilirim durumu: 10’uncu dakikada Valbuena sakatlandıktan sonra, sahada yaratıcı iş yapan tek sarı lacivertli kaldı. O da, trajikomik biçimde Ozan’dı. Maçı Osmanlı 17, F.Bahçe 8 şutla tamamladı. Osmanlı 8 faul yaparken, Fenerbahçe 21 kez faule başvurdu. Osmanlı oyuna hükmetmesine rağmen net pozisyonlar üretemedi, çünkü öndeki 3 oyuncusu koşucu. Takımın en yeteneklisi Cikalleshi sakat. Serdar-Umar-Regattin üçlüsünün iş yapması için savunma arkasına koşu yapmaya ihtiyaçları var. Fenerbahçe’de savunma arkası diye bir alan yok ki zaten! Beraberlik golünü de Şener’in katkısıyla bulabildiler ancak.

ZİRVE YARIŞI ZOR

Kocaman, Fenerbahçe’nin büyük takım gibi oynamasını istiyorsa radikal değişiklikler yapmak zorunda: Bu, Soldado’yla Janssen’i ikili kullanmak olabilir. Orta üçlünün sağına Dirar yerine Alper’i koymak olabilir. Dirar’ı da çok seviyorsanız, beklerde Isla-Dirar yapabilirsiniz. Eğer Aykut Hoca cesur hamleler yapmazsa, Fenerbahçe’nin büyük takım gibi top oynaması, dolayısıyla zirve yarışı yapması çok ama çok zor.

RÜŞTÜ REÇBER (HÜRRİYET)

Fenerbahçe, inişli çıkışlı bir grafik çiziyor bu sezon. Ve dünkü maç da bu seyrin bir başka ayağı oldu. Dünkü Fenerbahçe’ye şöyle bir bakıyoruz, iki ayrı görüntü çıkıyor ortaya! Bir yanda çok doğru yapılan işler varken, diğer yandaysa, “Bu hataları bir amatör futbol takım bile yapmaz”, diyeceğiniz işler. Rakip Osmanlıspor, lig sonuncusu, ama formaları değiştirseniz hangi takımın F.Bahçe olduğunu çözemezdiniz!?F.Bahçe, aslında organize bir golle, maça çok iyi başladı. Sonrasında da top rakipteyken savunma bütünlüğü bakımında idealdi. Top kendilerindeyken; özellikle de kanat organizasyonlarında çok güzel işler yaptılar.

ORGANİK FARK

Aykut Hoca, sonuç belli olmadan puan farkına suni dedi. Bu farkı kapatmak için önce kendi takımının sürekli kazanması lazımdı. Bu olmazsa yakın zamanda suni fark, organik farka dönüşür. F.Bahçe, ilk devreyi seri galibiyetlerle bitiremezse şampiyonluğa havlu atan bir ekip olur.

ERSİN DÜZEN (MİLLİYET)

Fenerbahçe, geçen haftadan belli ki çok etkilenmiş. Futbolcular hep diken üstündeydi ve hücum ederken bunun etkisi görüldü. Hadi hücum etmeyi düşünmüyorsunuz, bir takım oyunu da mı tutamaz! Kayseri maçının son 15 dk. ile dünün arasında ne fark var? Hiç mi ders çıkartılmaz, üzerinde çalışılmaz? Aykut Hoca, tutucu bir teknik adamdır, ondan aykırı bir değişiklik, oyun anlayışı veya hamle beklenmez; hadi bunu anlıyorum ama formsuz birçok ismi, mesela Neto, mesela Janssen, mesela Dirar veya Giuliano, bunları ısrarla neden oynatır? Giden sadece 2 puan değil, bakın şampiyonluk demiyorum, ilk ikide yer alma şansı da bana göre gitmiştir... Çare mi? O da ayrılık.

GÜRCAN BİLGİÇ (SABAH)

Korkmaya veya korkaklığa bu kadar kolay alışmış bir kadronun, bu tarzıyla gole davetiye çıkarmaması mümkün değil. 3-1 öne geçtikleri Kayseri maçında da aynı şekilde puan kaybettiler, dün de kaderlerini böyle çizdiler. Öylesine sarsak ve güvensizler ki, giydikleri formanın bile anlamından uzaklar. Lig sonuncusu gelip; her topu kapıyor, her atağı olgunlaştırıyor, her ikili mücadeleden galip çıkıyorsa, sorunu çözemez, daha çoklarına da sahip olursun. Valbuena çıktı, oyunu Ozan organize etti. Alın size; Fenerbahçe...

ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH)

Bana göre F.Bahçe'nin artık hiç şampiyonluk şansı yok. Daha da önemlisi bu futbolla bence ilk üçe de giremez... Fenerbahçe açısından değişik bir olay yok. 'Büyük Fenerbahçe' diyorsun, iyi tamam da orta sahada Valbuena denen bir adam var, her şeyini ona bağlamışsın. Adam da aman aman bir şey yapmıyor. Alıyor topu veriyor, sakatlanıp çıkıyor, Fenerbahçe duruyor. Bu koca Fenerbahçe dediğin takım bir futbolcuya mı bağlı oynuyor? Böyle bir olay olur mu!

Osmanlı'nın kadrosunda iyi isimler var ama eskiye göre form düşüklüğü ve özgüven eksikliği var. 60'dan sonra toparlanıp, neticeyi değiştirme peşinde koştular. Bu hırslarının sonucunda da 1 puanı aldılar. İrfan Buz, sahada hayalet gibi dolaşan Regattin'e nasıl 71 dakika tahammül etti anlamadım.

Osmanlıspor ligin sonuncusu. Fenerbahçe'den daha derli toplu oynadı. Siz bakmayın o yüzde kaç Fener oynamış, yüzde kaç Osmanlı oynamış. Oyunun bütün hakimi doksan dakika Osmanlıspor'du. Fenerbahçe için öyle şeyler olabilir diyorsun ki, bir tık bir şeyler yapsa yukarıya oynayacak, ama işte o bir 'tık'ı Fenerbahçe yapamıyor. Kaç haftadır o 'tık'ı yapıp yukarıya çıkamadı ama o 'tık'ı yapmayıp hep aşağılara indi.

MAÇ OSMANLI'NIN HAKKIYDI

Kestirme olarak söylüyorum, dün akşamki maç kimin hakkıydı? Yoksa beraberlik doğru netice miydi? Bu soruya cevabım net. Hayır, beraberlik doğru netice değildi. Maçın hakkı Osmanlıspor'undu. Aslında dikkat edin hep bu cümleyi söylüyoruz her takım için Fenerbahçe maçları bittikten sonra. Dün gece veya bu gece bu takım Fenerbahçe'yi elinden kaçırdı. Bu yılki Fenerbahçe'nin ana fikri bu...

OKTAY DERELİOĞLU (TAKVİM)

Fenerbahçe için son derece önemli bir karşılaşmaydı. Giuliano'nun erken gelen golüyle Fenerbahçe 9. dakikada öne geçince bu maçın farklı kazanacağı düşüncesi hakim oldu. Ancak Sarı-Lacivertli takım da önce Valbuena, sonra da Isla'nın sakatlanması tek kelimeyle büyük bir şanssızlıkdı. Osmanlıspor'da Aminu takımın en iyisiydi... Fenerbahçe'de golü atan Giuliano takımın en iyisiydi. Janssen yine etkisiz kaldı. Bu oyuncu F.Bahçenin forveti olmamalı. Golün kokusunu alamadığı gibi savruk. Ayrıca orta sahayla gereken pas bağlantısını kuramadı.. Josef De Souza da görevini yapanlar arasındaydı. Ama bu galibiyete yetmedi. 3 puanı avuçlarından kaçırdılar. F.Bahçe için lig bitmiştir...

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları