Potanın Kraliçeleri finalde!

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Bayanlar Basketbol Ligi Yarı Final 4.maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile karşı karşıya geldi.

Bilyoner.com KBL Play-Off Yarı Final Serisi dördüncü maçında Abdullah Gül Üniversitesi’yle karşılaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, mücadeleden 72-62 galip ayrıldı. Bu sonuçla seriyi 3-1’e getiren Potanın Kraliçeleri adını Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde finale yazdırdı. Fenerbahçemizin finaldeki rakibi Hatay Büyükşehir Belediyesi oldu.

Fenerbahçemiz yarı final serisinin ilk maçını 82-77,  ikinci maçını 76-58 kazanmış, Kayseri’de oynanan serinin üçüncü maçında ise rakibine 75-62 mağlup olmuştu. Serinin dördüncü maçında rakibini 72-62 geçen Potanın Kraliçeleri seriyi 3-1 yaparak finale yükseldi.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle eşleşen Hatay Büyükşehir Belediyesi, rakibini 3-1’le geçerek finale yükseldi.

Takımımız maça; Alexandria Quigley, Jantel Lavender, Anastasiya Verameyenka, Birsel Vardarlı Demirmen ve Marissa Coleman beşiyle başladı.

Ev sahibi ekibin sayısıyla başlayan mücadelede 4-4 eşitlik sonrası Lavender’la sayılar üreten Takımımız, skoru 4-9’a taşıdı (04:20). Kayseri ekibi Dimitrakou’yla farkı eritmeye çalışsa da Lavender, Quigley, Quanitra ve Verameyenka’nın basketleri ilk periyodun skorunu belirledi: 11-17. 

Mücadelenin ikinci periyodu ise Chelsea Gray’in basketiyle başladı. Karşılıklı basketlerle süren mücadelede skor 16-19’a geldikten sonra Coleman’ın üçlüğü ve Olcay’ın turnikesi rakibe mola aldırdı: 16-24. Mola dönüşü Dimitrakou’dan bir üçlük gelince bu kez mola alan taraf Fenerbahçemiz oldu: 19-24. Mola sonrası hücumda topu iyi paylaşan ekibimiz, Lavender ve Quigley ile farkı çift hanelere çıkardı: 24-34. Son bölümde de farkın kapanmasına izin vermeyen Takımımız, soyunma odasına 30-37 önde gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda ev sahibi ekip, Dimitrakou ve Mazic’le 4 sayı elde ederken, Lavender, Quigley ve Birsel üçlüsünün kaydettiği 11 sayı, periyodun ilk bölümünün sonlarında skoru 34-48 yaptı. Periyodun ikinci bölümünde de farkın erimesine izin vermeyen Takımımız, final periyoduna 43-58 önde girdi.

Quanitra’nın açılışını yaptığı final periyodunda hem hücumda hem de savunmada rakibini domine eden Fenerbahçemiz farkı da 15 sayıya kadar çıkardı: 45-60. Chelsea Gray ve Lara Sanders’ın basketleriyle fark 11 sayıya inince koç George Dikeoulakos’tan mola geldi (06:45). Moladan Quigley’in üçlüğüyle dönen Potanın Kraliçeleri, Lavender’in pota altındaki etkili performansıyla farkı çift hanelerde tuttu (03:39). Son bölümde Chelsea Gray’le sayılar bulan Abdullah Gül Üniversitesi, bitime 1 dakika 58 saniye kala farkı 8 sayıya indirdi: 60-68. Kalan bölümde de farkı eritmeyen ekibimiz, karşılaşmayı 72-62 kazandı.
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları