Para basıyoruz

GÖRÜNTÜLÜ - Spor Toto Süper Lig'de 2010/11 sezonunu zirvede tamamlayarak 18. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçemiz'de yüzler gülüyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2010/11 sezonunu zirvede tamamlayarak 18. şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçemiz'de yüzler gülüyor. Ligde kazanılan şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde gruplara direkt olarak katılarak önemli bir gelir elde eden Fenerbahçe Kulübü, yaklaşık 110 milyon TL'yi kasasına koyacak.

Süper Lig'i geride kalan 34 haftada aldığı 26 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi ile tamamlayan Sarı-lacivertli takım, Türkiye Futbol Federasyonu'nun galibiyet (750 bin TL) ve beraberlik (375 bin TL) başına verdiği primlerden 21 milyon TL'lik gelir elde etti.

Kulüp ayrıca yayın ihalesi sonucunda şampiyonluk primi olan 15 milyon TL ile Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma payı olan 7.1 milyon Euro'yu da kasasına koyacak.

SADECE DÜN GECE 10 BİN FORMA SATILDI

Bu arada şampiyonluğun ardından, Fenerium'larda şampiyonluk tişörtleri satışa sunuldu. Bu tişörtler sadece gece 10 bin adet gibi önemli bir sayıda satıldı. Bunun yanı sıra 15 değişik ürün de satışa sunuldu. Ürün satışlarından da iyi bir kazanç sağlayacak olan Sarı-lacivertlilerde, 1 hafta içerisinde en az 2 milyon TL gelir bekleniyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon elde ettiği kazançlar ise şöyle;

Süper Lig katılım payı 10 milyon TL, Şampiyonluk sayısına göre pay 17 milyon TL, Galibiyet-beraberlik primi 21 milyon TL, TFF şampiyonluk ödülü 15 milyon TL, Ek kombine geliri 15 milyon TL, Devler Ligi katılım payı 7.1 milyon Euro, Gruplara kalma payı 3.8 milyon Euro, Maç başına prim 550 bin Euro (34 maç), Devler Ligi TV geliri 10 milyon Euro.

FENERBAHÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ KİĞILI: "ŞAMPİYONLUKLA İLGİLİ YENİ ÜRÜNLERİN BASKISINA BAŞLIYORUZ"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe'nin 100. yılından daha büyük bir yıl yaşadıklarını söyledi.

Sivas'ta DHA'ya konuşan Abdullah Kiğılı, Fenerium'da rekor satışlar yaptıklarını da belirten Kiğılı, "Fenerium'da tüm stoklar eridi. Şampiyonlukla ilgili yeni ürünlerin de baskısına yarın saat 9'dan itibaren başlıyoruz. Her yeni şeyi yarından itibaren göreceğiz" dedi.
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları

Şu an okunanlar