Çok gol kaçtı!

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı ve iki takımın da gol kaçırma yarışına girdiği mücadele karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Kayserispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Kadir Has Stadyumu'nda oynanan mücadeleden galip çıkmadı ve Kayserispo ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.

Kayserispor'un golünü 84. dakikada atarken, Fenerbahçe'nin golünü 88. dakikada Dirk Kuyt kaydetti.

Bu sonucun ardından Kayserispor ligdeki puanını 15'e, Fenerbahçe ise 24'e yükseltti.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

MAÇA İLGİ FAZLAYDI

Kayserispor-Fenerbahçe maçını izlemek için Ankara, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Sivaslı Fenerbahçeli taraftarlar akın etti. Fenerbahçeli seyircilere ayrılan 1600 kişilik misafir tribünü dolunca, Kayserispor tribünlerinden bilet alan Fenerbahçeliler, misafir tribününe yakın bölümde oturtuldular.

KRASİC YİNE YOK

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman bu sezon transfer edilen ve en son oynanan Pendikspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında şans verdiĞi Milos Krasic'i yine lig maçında kadroya almadı. İlk 11'de ise Gençlerbirliği maçında forma sahaya çıkan Stoch yedek kulübesine geçti ve Caner maça başladı. Bunların dışında bir değişiklik yoktu ve Fenerbahçe ideal 11 ile sahada yer aldı.

OYUNA İYİ BAŞLADIK

Mücalede tempolu başladı ve ilk bölümde her iki takım da hücumu düşünür şekildeydiler. Fenerbahçemiz özellikle hücum bölümünde zaman zaman etkili de oldu fakat bu ataklardan gol çıkartmayı başaramadı. Orta alanı her iki takım da çabuk geçerken, tempo bir süre devam etti. Dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe özellikle pas oyununa dönerek, oyunun temposunu da biraz daha düşürdü. Fenerbahçe bu sayede oyunun kontrolünü de eline almayı planladı fakat bunu ilk 15 dakikalık bölümde tam anlamıyla gerçekleştiremedi.

BİR TÜRLÜ İSTEDİĞİMİZİ YAPAMADIK

Oyunun ilk bölümlerinin geçmesinin ardından, Kayserispor oyundaki dengeyi kurdu ve etkili ataklar geliştirmeye de başladı. Özellikle orta alanda rakibini karşılamakta güçlük çeken Fenerbahçe, kimi zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar da gördü. Hücuma da istediği gibi çıkamamaya başlayan Fenerbahçe buna rağmen özellikle Sow'un çabalarıyla birkaç pozisyon yakaladı fakat golü bulamadı.

HEYECAN VAR GOL YOK

İlk yarının ortalarına gelindiğinde iki takım da önemli pozisyonlar yakalamaya başladı. Fenerbahçe'de Kuyt, Sow ve Cristian yakaladıkları pozisyonlarla etkili oldular fakat bunlardan sonuç çıkmadı. Kayserispor da ilk yarının sonlarına doğru önemli pozisyonlar yakalamaya başladı. Hücumu düşünen Fenerbahçe orta alanını hızlı geçme fırsatları yakalayan Kayserispor, bulduğu fırsatlarda ise sonuç alamadı ve gol atamadı. İlk yarıda iki takım da gol atmayı başaramadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

CRISTIAN KAÇIRDIKÇA KAÇIRDI

İkinci yarının başlamasıyla Fenerbahçe, Cristian ile gol pozisyonuna girdi ve Brezilyalı oyuncu ceza sahasında şutunu attı fakat müsait pozisyonda vuruşu direğin yanında dışarıya çıktı. Bu pozisyona rağmen ikinci yarının ilk bölümünde tempo çok yüksek değildi. Kayserispor da atak arayışlarına girdi zaman zaman etkili ataklar da geliştirdi fakat gol çıkmadı. Cristian 55. dakikada bir kez daha ceza sahasında topla buluştu fakat bu sefer de topa iyi vuramadı ve top kaleci Ertuğrul'da kaldı.

VOLKAN DEVLEŞTİ

Maçta dakikalar ilerledikçe Kayserispor çok tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Özellikle Bobo, Mouche ve Cleyton gibi isimlerle etkili olan Kayserispor ataklarında kalecimiz Volkan Demirel kalesinde devleşti. Bunun haricinde ise Sefa iki kez gole yaklaşmasına rağmen birisinde Volkan gole izin vermedi bir diğerinde ise Sefa müsait pozisyonda kaleyi bulamadı. Maçta 70. dakika dolaylarında Kayserispor topa daha çok sahip olmaya da başladı fakat karşılaşmanın son çeyreğine girilirken gol sesi çıkmadı.

BOBO TOPU AĞLARIMIZA YOLLADI

Maçta son bölüme girildiğinde artık iki takım da golü bulmak için arkada boşluklar vermeye başladı. Fenerbahçe golü bulmak için ileriye daha fazla adamla çıkmaya başlarken, Kayserispor golü buldu. İki kişiyle gelişen Kayserispor atağında Bobo 84. dakikada orta alanda topu alıp ilerledi ve ceza sahası dışından köşeye bir vuruşla topu ağlarımıza yolladı. Bu golle Kayserispor 1-0 öne geçti.

KUYT'TAN MÜKEMMEL BİR KAFA VURUŞU!

Fenerbahçemiz yediği golün ardından hemen toparlanma çabası içerisine girdi. Artık tamamen hücumu düşünen Fenerbahçe, 88. dakikada Kayserispor yarı sahasının ortalarında bir serbest vuruş kazandı ve Stoch'tan gelen ortaya Kuyt arka direkte mükemmel bir kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi. Bu golle durumu 1-1'e geldi.

Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Kayseri deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Fenerbahçe'de ceza yayı üzerinde topla bulaşan Baroni'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul'da kaldı.
24. dakikada Sow'un sol kanattan ortasına iyi yükselen Baroni'nin yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top kalecide kaldı.
25. dakikada Bobo'nun başarılı duvar pası ile ceza alanına giren Mouche'nin sert vuruşuna Gökhan ayak koydu ve top kornere çıktı.
30. dakikada Cleyton'un ortasına yükselen Sefa'nın kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
32. dakikada Kuyt'ın ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruşu kaleci tokatlayarak, kornere gönderdi.
34. dakikada ceza alanı içerisinde Mehmet Topal'ı şık bir bilek hareketi ile oyundan düşüren Sefa'nın sert şutunda top üstten auta çıktı.
42. dakikada Cleyton'un sağ kanattan ortasına iyi yükselen Bobo'nun kafa vuruşunda top kaleci Volkan'a çarptı. Daha sonra Gökhan'nın yardımı ile Volkan topu kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
46. dakikada ikinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe'de atılan uzun topla rakip kaleye hareketlenen Baroni iki kişiyi geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Baroni'nin vuruşunda top yandan dışarı gitti.
54. dakikada sağ kanatta ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Cleyton'un sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.
56. dakika Gökhan'ın sağ kanattan ortaladığı topu gelişine vuran Baroni'nin şutunda meşin yuvarlağı kaleci kontrol etti.
58. dakikada Cleyton'dan aldığı ara pasla ceza alanına giren Bobo'nun sert vuruşunu kaleci Volkan ayaklarıyla uzaklaştırdı.
63. dakikada Sefa'nın verdiği kısa pasla ceza alanında topla buluşan Cleyton'un vuruşunda top defansa çarptı. Defanstan dönen topu iyi takip eden Mouche'nin sert vuruşunu ise kaleci Volkan kornere çeldi.
67. dakikada kornerden gelen topla buluşan Cleyton'nun sert vuruşunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı güçlükle kontrol etti.
70. dakikada Cleyton sol kanattan ceza alanına girdi. Cleyton'un son çizgiden yaptığı ortada altı pasta içerisinde topla buluşan Sefa'nın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
83. dakikada Mouche'den aldığı pasla topla buluşan Bobo, ceza alanı dışından sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
89. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Stoch'un uzun ortasında arka direkte topla buluşan Kuyt'un kafa vuruşunda top kalecinin üstünden ağlara gitti: 1-1

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Akarca, Kemal Yılmaz
Kayserispor: Ertuğrul, Malik, Berkay (Dk. 82 Salih), Eren, Zurab, Sefa, Abdullah, Bobo, Riveros, Mouche (Dk. 85 Biseswar), Cleyton
Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Bekir (Dk. 89 Semih), Mehmet Topal, Yobo, Sow, Kuyt, Meireles (Dk. 58 Sezer), Baroni, Gökhan, Caner (Dk. 75 Stoch)
Sarı kartlar: Dk. 49 Cleyton, Dk. 52 Riveros (Kayserispor), Dk. 57 Mehmet Topal, Dk. 90 Sezer (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 83 Bobo (Kayserispor), Dk. 89 Kuyt (Fenerbahçe)

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları