İlk maçta görev tamam!..

Kadınlar Euroleague Çeyrek Final ilk maçında Fenerbahçe'miz, Sopron'u mağlup etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Euroleague Çeyrek Final serisinin ilk maçında Macaristan’ın Sopron Basket takımına konuk oldu. Potanın Kraliçeleri, Novomatic Arena’da oynanan mücadeleden 60-55 galip ayrıldı. Takımımız, bu galibiyetle çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı 7 Mart Çarşamba günü Metro Enerji Salonu’nda oynanacak.

Mücadeleye Anastasiya Verameyenka, Ana Dabovic, Kelsey Plum, Sottana ve Kia Vaughn beşiyle başlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, maçtaki ilk hücumdan Sottana’nın 3 sayılık basketiyle döndü. Ev sahibi takım Turner ve Aleksandra’nın basketleriyle 4-3 öne geçse de, takımımız Ana Dabovic ve Sottana’nın yakaladığı 10-0’lık seriyle skoru 4-13’e getirdi. Çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü 5-13 Fenerbahçemizin üstünlüğüyle geçilirken Macaristan temsilcisi Milovanovic ve Crvendakic’le maça ortak olmaya çalıştı(13-19). Son 1 dakikanın içine 13-21’lik üstünlükle giren Potanın Kraliçeleri, çeyreği 13-22 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında her iki takım da skor üretmekte güçlük çekerken Anastasiya Verameyenka’nın turnikesiyle takımımız farkı çift hanelere çıkardı(13-24). Ev sahibi takım Turner’la cevap verse de(15-24), takımımız Ayşe Cora ve Sottana’nın basketleriyle ilk 5 dakikayı 17-28 önde geçti. Çeyreğin geriye kalan bölümünde Sopron, Crvendakic ve Turner’la farkı eritse de soyunma odasına 28-34’lük skorla önde giren taraf Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız oldu.

Milovanovic ve Crvendakic’le üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Sopron, farkı 2 sayıya indirdi(32-34). Takımımız bu bölümde Verameyenka’nın şutlarıyla rahat bir nefes alırken(32-38), Macar temsilcisi bir kez daha 2 sayılık farkı yakaladı(36-38). Çeyreğin devamında her iki takım başa baş bir mücadele ortaya koyarken son bölümü iyi oynayan Potanın Kraliçeleri, final periyotuna 46-51 önde girdi.

Final periyotuna Aerial Powers ve Sottana’nın basketleriyle iyi başlayan takımımız son 5 dakikalık bölüme girilirken farkı 10 sayıya çıkardı(48-58). Bu skor karşısında Macaristan temsilcisi Turner, Milovanovic ve Crvendakic’le potamızda etkili oldu(55-58). Son 1 dakikalık bölüm büyük bir çekişmeye sahne olsa da takımımız mücadeleden 60-55 galip ayrıldı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları