Sebastian Szymanski'den Fenerbahçe'ye veda

Fenerbahçe'den Fransız ekibi Rennes'e transferi için anlaşma sağlanan Sebastian Szymanski veda mesajı paylaştı. Sarı-lacivertliler de ayrılığı açıkladı.

Fenerbahçe'nin transferi için Fransa Ligi takımlarından Rennes ile anlaştığı Sebastian Szymanski, sarı-lacivertli takıma veda etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan 26 yaşındaki Polonyalı futbolcu şu ifadelerini kullandı;

"Sevgili Fenerbahçe ailesi, Bugün veda etme ve kariyerimin çok özel bir bölümünü kapatma zamanı geldi. Kulübe, bu kulübün bir parçası olma fırsatı verdiği için teşekkür etmek istiyorum. Bu formayı giymek benim için bir onurdu.

Takım arkadaşlarıma, antrenörlerime ve kulüpte çalışan herkese, günlük çalışmalarınız ve sürekli desteğiniz için teşekkür ederim. Ve tabii ki, her maçta verdiğiniz destek ve koşulsuz sevginiz için bu kulübün kalbi olan tüm taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Hepinize başarılar ve gelecekte en iyisini diliyorum."


FENERBAHÇE'DEN VEDA AÇIKLAMASI

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, Sebastian Szymanski'ye yaptığı açıklama ile veda etti;

Sarı-lacivertlilerin açıklamasında "Futbolcumuz Sebastian Szymanski'nin, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Stade Rennais FC'ye transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Sarı lacivertli formamız altında verdiği emek, attığı kritik goller ile yaşadığı ve yaşattığı unutulmaz anlar için Sebastian Szymanski'ye teşekkür ediyor; kariyerinin bundan sonraki bölümünde kendisine başarılar diliyoruz." denildi.

ANLAŞMA ŞARTLARI

Öte yandan taraflar arasında yapılan görüşmeler sonucunda transferin 10,5 milyon euro bonservis bedeli üzerinden gerçekleşeceği öğrenildi. Polonyalı futbolcunun, Fransız ekibiyle 2029 yılına kadar sözleşme imzaladı.

"BAŞARILI OLMAK İSTİYORUM"

Rennes'e imzasının ardından konuşan Sebastian Szymanski "Uzun bir gündü ve sonunda Rennes'e transfer olduğum için çok mutluyum. Fransa'da yeni bir hayat başlıyor, bu gerçekten inanılmaz, bu şehri ve kulübü keşfetmek için sabırsızlanıyorum. Personelle yaptığım görüşmeler hoşuma gitti. Ligue 1'e geldiğim için mutluyum, bu zorlu bir lig ve burada başarılı olmak istiyorum. Frankowski çok iyi bir adam, iyi bir elçi, onu çok seviyorum ve hem sahada hem de saha dışında uyum sağlamam için yanımda olması çok iyi." dedi.

"SZYMANSKI'Yİ BİR SÜREDİR TAKİP EDİYORDUK"

Rennes İcra Kurulu Başkanı Arnaud Pouille yaptığı açıklamada "Sebastian Szymanski'nin Rennes'e gelişi, kendisi ve Fenerbahçe ile yaptığımız yapıcı görüşmelerin sonucudur. Szymanski'nin kalitesi, onu bir süredir bizim radarımızda tutmamızı sağladı, ancak aynı zamanda çok iyi Avrupa kulüplerinin de ilgisini çekti. Onun gelişi, birkaç yıl önce başka bir Polonyalı forvet olan Kamil Grosicki'yi izleme zevkini yaşayan Rennes taraftarlarının güzel anılarını canlandıracaktır. Loïc, Habib ve Frankowski ile yaptığı görüşmeler, onun transferinde önemli bir rol oynadı. Rennes, çekici ve hırslı bir kulüp olduğunu göstermeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"SZYMANSKI, MAÇLARI ÇÖZECEK OYUNCU!"

Rennes Sportif Direktörü Loic Desire "Szymanski, birçok pozisyonda oynayabilen çok yönlülüğüyle kadromuz için istediğimiz bir profildi. Son 30 metrede fark yaratabilecek, maçları çözebilecek yeni bir oyuncu arıyorduk. Ortalar ve duran toplarda çok isabetli. Sebastian'ın özgeçmişi çok iyi, Avrupa kupalarında deneyimi var, bu da hedeflerimize uygun bir kriter. Farklı liglerde, farklı futbol türlerinde oynamış. Frankowski gibi önemli bir elçimiz var, Sebastian'a kulübün güzel imajını anlattı. Oyuncular kulüpte ve şehrimizde mutlu, bu önemli." açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE'DE NE YAPTI?

Fenerbahçe'ye 2023 yazında 9 milyon 750 bin euroya transfer olan Szymanski, sarı-lacivertli formayla 134 maça çıktı. Szymanski bu karşılaşmalarda 22 gol ve 30 asistlik skor katkısı verdi.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları