Reçber: "Diego etkisi..."

Hürriyet Gazetesi yazalarından Rüştü Reçber, Kasımpaşa maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet Gazetesi yazalarından Rüştü Reçber, Kasımpaşa maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Rüçtü Reçber'in o yazısı:
Fenerbahçe sezonun ilk devresi itibariyle 4-5 maçın dışında beklentilerin altında bir futbol ortaya koymuştu. Fakat ilk yarının bitimine 2 hafta kala ortaya koydukları performans, beklentilere cevap verir nitelikteydi. Verilen aradan sonra Fenerbahçe’nin tekrar aynı şekilde dönüp dönmeyeceği merak konusuydu.

Zorlu bir deplasmana çıktılar. Karşılarında kendi sahalarında hiç yenilmemiş bir Kasımpaşa vardı... Hücum alanında etkili oyunculara sahip olan Kasımpaşa, pas yapmayı seven, topla beraber rakip kaleye inmek için oyunun tüm çeşitliliklerini uygulamaya çalışan bir takımdı. Bütün bunların yanında Fenerbahçe’de, çok önemli eksikler vardı. Oyunun şekillenmesini sağlayan Mehmet Topal ve Emre’nin olmayışı, bir de bunlara Afrika Kupası’nda olan Sow’un eklenmesi, Fenerbahçe’nin performansıyla ilgili soru işaretlerine yol açıyordu...

DİEGO ETKİSİ...
FAKAT düşünülenlerin aksine Fenerbahçe maça beklenenden etkili başladı. İlk 10 dakikalık dilimde Fenerbahçe’nin istekli, etkili ve baskılı futbolu, ligin ikinci yarısına daha dinç bir görüntüyle başlayacaklarının sinyalini verdi. Selçuk ve Mehmet’in uyumu, önlerindeki Diego’nun markajdan kurtulup top alarak oyunu yönlendirmesi, Emenike’nin tek top oynama düşüncesi, boş alanları iyi değerlendirmesi dikkat çekti. Bunların yanında yine Kuyt ve Alper’in top rakipteyken orta saha direncini artırması, Kasımpaşa’nın Fenerbahçe kalesine yaklaşamamasının en önemli nedeniydi.

Fenerbahçe, klasikleşen tarzda bir gole yine imza attı. Hızlı oynayarak, pas trafiği yaparak, Diego’nun asistiyle gelen Kuyt’ın golü, bize Trabzonspor ve Başakşehir maçlarında Fenerbahçe’nin attığı golleri hatırlattı. İlk yarının son 10 dakikalık bölümünde Kasımpaşa’nın üstün gözükmesi, Fenerbahçe’nin kontrollü oyuna dönmesinden kaynaklanıyordu.

BEKLER RAHATLATTI
İKİNCİ yarı, beklediğimizin dışında bir Kasımpaşa gördük. Ev sahibi, daha agresif, daha cesurca rakip kaleye gitmeye çalışan bir görüntü verdi. Yakaladığı pozisyonlarda, Volkan’ın kurtarışlarına ve ‘son vuruş eksikliği’ engeline takıldılar. Tam Kasımpaşa oyuna hakim olmuşken, yine Volkan’dan başlayan bir pas trafiğiyle gelen ikinci Kuyt golü, maçın seyrinin tekrar Fenerbahçe lehine dönmesine neden oldu. 2-0’dan sonra Caner ve Gökhan daha rahat ileri çıktı, bu ikili takımlarını da rahatlattı.

Fenerbahçe bu dakikalardan sonra daha dikkatli hücum etseydi, çok daha farklı bir skorla karşılaşabilirdik. Fenerbahçe zorlu bir deplasmandan, eksik futbolcuları olmasına rağmen, onları aratmayan oyuncu performanslarıyla etkili oldu. Zaman zaman iyi, zaman zaman kontrollü oynayan Fenerbahçe, akıllı bir oyun stratejisiyle 3 puanı çok rahat aldı.



Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları