PSG'den sonra Fenerbahçe!

Alanyaspor'u 5-0 mağlup eden Fenerbahçemiz Avrupa'da da zirveye oynuyor.

Çıktığı 6 maçta 20 gol atan Fenerbahçemiz, Avrupa'nın en iyi 5 ligi olarak kabul gören Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya'daki takımlara gol istatistiğinde kafa tuttu.

Haber Global'deki habere göre; takımımızın 6 maçtaki gol sayısını geçen tek takım Neymar, Messi, Mbappe gibi dünyanın en önemli hücum silahlarına sahip takımı PSG oldu. Fransa Lig 1'de PSG, ilk 6 maçında 24 kez fileleri havalandırdı. İngiltere'de ise Manchester City, Premier Lig'de ilk 6 haftada Fenerbahçe'yle aynı gol sayısına ulaştı.

Premier League'in yanı sıra Almanya, İtalya ve İspanya'da da bu gol sayısına ulaşan bir ekip olmadı. Bayern Münih, Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, İnter, Milan, Juventus gibi devler, bu gol sayısını 6 maçta bulamadı.

Diğer önemli liglerde ise sadece Hollanda'da PSV ve Portekiz'de Braga kendi liglerinde 6 maçta 20 golü geçen ekipler oldu.

TARİHİ HÜCUM PERFORMANSI

Fenerbahçemiz, 20 golle tarihi bir hücum performansına imza attı. Sarı-lacivertliler, lig tarihinde 6 maç sonunda en golcü sezonunu yaşıyor. Daha önce bu gol rakamına sarı-lacivertlilerimiz, 1998-1999 sezonunda Löw yönetiminde 18 golle yaklaşmıştı.

KADIKÖY GOLE DOYDU

Hücum futbolu isteyen taraftarlarımız Kadıköy'deki maçlarda adeta gole doydu. Fenerbahçe, Kadıköy'ün çimlerinde on binlerce taraftarı önünde rakiplerine gol olup yağdı ve karşı filelere 14 gol bıraktı.

Sarı-lacivertli taraftarlarımız, Kadıköy'de 4 maça çıkan takımları için ortalama her 25 dakikada bir 'Gol!' diye ayağa kalktı.

Bu aynı zamanda 1998-1999 sezonundan sonra Kadıköy'deki de en gollü başlangıç olarak tarihteki yeri aldı. 24 yıl önce yine Löw zamanında Fenerbahçe, sahasındaki ilk 4 maçta rakip fileleri 15 kez havalandırmayı başarmıştı.

REKOR SEZONUN ÇOK ÖNÜNDE

Fenerbahçemiz, 103 golle tarihe geçen 1988-1989 sezonunun da çok önünde bir hücum performansıyla sezona başladı. O dönem ilk 6 maçta Fenerbahçe, toplam 13 gole imza atmıştı. Sarı-lacivertliler tıpkı o sezon gibi bu yıl da 36 maça çıkacak. O performansın 7 gol önünde olan Fenerbahçe, bu rekoru da kırmak için taraftarına ayrı bir heyecan veriyor.

PSG - 3.6 (7 maç 25 gol)
Fenerbahçe - 3.3 (6 maç 20 gol)

Fenerbahçe'nin 6 haftada aldığı skorlar:

Fenerbahçe 3-3 Ümraniyespor
Kasımpaşa 0-6 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-2 Adana Demirspor
Konyaspor 1-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2-0 Kayserispor
Fenerbahçe 5-0 Alanyaspor 
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları