Mustafa Kemal Danabaş: "Tüm kupaları istiyoruz"

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş, yeni sezona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kemal Danabaş, FIBA Avrupa Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nın, antrenör ve oyuncu değişikliklerine rağmen bu sezon da camiaya kupalar kazandıracağını söyledi.

Geçen sezon FIBA Avrupa Ligi finalinde bir diğer Türk ekibi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 yenerek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden, ING Basketbol Süper Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Alagöz Holding, geçen sezonun oyuncu ve teknik kadrosunda büyük değişikliklere gitti. Yeni kadrosuyla da sezona iddialı başlayan sarı-lacivertli ekip, ulaşılmamış başarıların hikayesini yazmak istiyor.

Yeni yapılanmanın mimarlarından biri olan, sarı-lacivertli kulübün kadın basketbolundan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Danabaş, FIBA Avrupa Ligi'nde 9 kez Dörtlü Final'e yükselme, 5 kez final oynama, son finalde şampiyon olma, Türkiye liglerinde de geçen sezon olduğu gibi çok sayıda şampiyonluk ve Türkiye Kupası alma başarısı gösteren kadın basketbol takımına bu sezon da çok güveniyor.



"Camiaya layık bir şekilde kürsüde tekrar yerimizi alacağız"

"Fenerbahçe geçen sezon çok başarılıydı. Bu sezon hoca değişti. 6 yeni oyuncu geldi, 4 oyuncuyla sözleşme uzatıldı. Aynı başarılara ulaşmakta bir sıkıntı olur mu?" sorusu yöneltilen Danabaş, şunları kaydetti:

"Evet, hocamız değişti. Bu tamamen bir önceki hocamızın kendi tasarrufuyla gerçekleşen bir olay. Biz de tekrar, 2019'da aramızdan ayrılan Fransız koçumuz Valerie Garnier ile anlaştık. Çok da mutluyuz şu ana kadar. Kendisi son derece kaliteli bir hoca. Kaliteli bir karakter. Uyum içinde çalışıyor oyuncularıyla, ekibiyle. Müthiş bir iletişim var aralarında. Her şey çok güzel gidiyor. Biz, başkanımızın önderliğinde, camiamıza layık olarak yeni başarılarla tekrar kürsüde yerimizi alacağız inşallah."

"Kadın basketbolu Türkiye'de gerektiği kadar ilgi görmeyen bir dal"

Fenerbahçe'nin Türkiye'de basketbola olan ilgiyi arttırdığı ve dünyaca ünlü yıldız oyuncuların artık bu lige geldikleri hatırlatılarak, Türkiye'de kadın basketbolunun ne durumda olduğunun sorulması üzerine sarı-lacivertli yönetici, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslında kadın basketbolu Türkiye'de gerektiği kadar ilgi görmeyen bir dal. Ben buna inanıyorum. En azından voleybol kadar. Çünkü voleybolun bir özelliği var; milli takımlar seviyesinde de çok başarılıyız. Ama maalesef basketbolda, Türk Kadın Basketbol Milli Takımı arzulanan sonuçları şu ana kadar almış değil şu son dönemde. Onun dışında Fenerbahçe hep ilklerin takımı. Yıldız oyuncuları sever. Görüyorsunuz bugün erkek futbolda da takımımızdaki yıldızları. Dünyaca ünlü yıldızlar oynuyor. Çok şükür çok başarılı gidiyor. Başkanımız, hocamız, oyuncularımız sayesinde. Bunun yanında, kadın basketbolda da biz elimizden geldiğince dünyanın en iyi oyuncularını kulübümüzde forma giydirmek için, kulübümüze kazandırmak için çalışıyoruz. Sanıyorum da doğru işler yapıyoruz. Sonuçlar şimdilik gayet iyi gidiyor."

Mustafa Kemal Danabaş, Fenerbahçeli taraftarlardan biraz daha kadın basketboluna ilgi göstermelerini ve salonu doldurmalarını isteyerek, "Taraftar bu takıma destek verirse daha da mutlu oluruz. İnşallah gelecek hafta, ayın 4'ünde burada (Metro Enerji Salonu) Avrupa Ligi ilk maçına çıkacağız ve inşallah Süper Kupa apoletiyle, kupamızla çıkacağız. O maçta da tüm taraftarlarımızı Metro Enerji Spor Salonu'na bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Süper Kupa mücadelesi Fransa'da

Valerie Garnier yönetimindeki Fenerbahçe Alagöz Holding, Süper Lig'de sezona 3'te 3'le iyi bir başlangıç yaptı.

Son FIBA Avrupa Ligi şampiyonu sarı-lacivertli ekip, son FIBA Avrupa Kupası galibi LDLC ASVEL ile yarın Fransa'nın Lyon şehrindeki Astroballe'de Süper Kupa şampiyonluğu mücadelesi verecek.

Fenerbahçe Alagöz Holding, TSİ 21.00'de başlayacak mücadeleden galip ayrılarak, tarihinde ilk kez Süper Kupa'yı kazanmayı hedefliyor.

 

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları