Mücadele! Hırs! Kazanan Fener!

Fenerbahçe'miz, THY Avrupa Ligi'nde ikinci yarının ilk karşılaşmasında İtalyan ekibi Emporio Milan'ı ağırladı.

Turkish Airlines Euroleague 16.hafta maçında İtalyan temsilcisi Emporio Armani Milan ile Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da karşı karşıya gelen Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleden 86-79 galip ayrıldı.

Takımımız bu zaferle 10.galibiyetine ulaştı.

Başkanımız Aziz Yıldırım, Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu, Asbaşkanımız Ozan Balaban ile Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan da karşılaşmayı izledi.

Fenerbahçemiz, Emporio Armani Milan karşısında; Luigi Datome, Ekpe Udoh, Nikola Kalinic, Bogdan Bogdanovic ve Ali Muhammed beşiyle parkeye çıktı.  İlk 2 dakikalık bölümde her iki takımda karşılıklı hücumlardan eli boş dönerken, karşılaşmanın ilk basketi Nikola Kalinic’ten geldi(2-0). Çeyreğin ilk 5 dakikası Takımımızın üstünlüğüyle geçilirken(9-7), konuk ekip bu bölümde Kalnietis’in basketleriyle maça ortak olmaya çalıştı. Son 1:30’luk bölüme 16-16 eşitlikle girilirken, Emporio Armani Milan; Simon ve Kalnietis basketleriyle periyotu 18-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe James Nunnally’nin 6-0’lık serisiyle başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, ilk 2 dakikayı 24-21 öne geçti. Konuk ekip ise Ricky Hickman’ın basketleriyle maça ortak oldu(24-24). Çeyrekte son 5 dakikanın içine önde giren taraf 30-32’lik skorla Emporio Armani Milan olurken, sonrasındaysa James Nunnally ve Kostas Sloukas’ın basketleriyle takımımız 35-32 öne geçti. Fenerbahçemiz, son 1 dakikanın içine girilirken farkı 7 sayıya çıkarırken(41-34), konuk ekip Kalnietis’in basketleriyle farkı 1 sayıya kadar indirdi(41-40). Soyunma odasına ise 41-40’lık skorla önde giden taraf takımımız oldu.

Çeyreğin ilk 2 dakikası karşılıklı basketlerle geçilirken de, TV molasına 44-50’lik üstünlükle giden taraf konuk takım oldu. Son 3 dakikanın içine girilirken Datome ve Ali Muhammed’in basketleriyle skora denge getiren(56-56) Fenerbahçemiz, final periyotuna 63-58 önde girdi.

Final periyotunda son 5 dakikalık bölüme 76-71’lik üstünlüğümüzle girildi. Geriye kalan bölümde konuk ekip Mclean ve Simon’un basketleriyle maça tutunmaya çalışsa da,  Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, rakibini 86-79 mağlup etti.
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları