Low iddiaları ve gerçekler!

Alman Milli Takımı'nı çalıştıran Joachim Low'ün Fenerbahçe'ye ziyarette bulunması, sarı-lacivertlilerin başına geçeceği iddialarını arttırdı. Geriye doğru gidiyoruz. Uzaklara...

SÜPERFB ARAŞTIRMA - Alman Milli Takımı'nı çalıştıran Joachim Low'ün 2.5 yılın ardından Fenerbahçe'ye ziyarette bulunması, "Yeni teknik direktör o mu olacak?" tartışmalarını alevlendirmişti.

Dünya Kupası Şampiyonu Almanya ile sözleşmesini 2018'e kadar uzatan deneyimli teknik adamın İsmail Kartal ile yaptığı görüşme, karşılıklı bilgilendirme ve ziyaretten öteye gitmezken, Türk spor basınında ise Fenerbahçe'nin başına geçeceği yorumları yapıldı.




Löw 1999'da Fenerbahçe için neler söyledi?

1999'da Fenerbahçe'den kovulup 2014 Dünya Kupası'nda kupayı kaldıran Alman Futbol Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw'ün açıklamaları burada...


"Devre arası Moldovan niye dışarı çıktı?"
- Moldovan’ın maça başlamadan önce rahatsızlığı vardı. Bu yüzden ikinci yarı onu dışarı aldım.

- Löw Tayfun’u niye sola aldı?
Bunun sebebi de Altay’ın etkili oyuncusu Murat Alaçayır’ı oyundan düşürmek içindi. Sadece İlker’e yer açmak için değil. Taraftarın takıma değil de teknik direktöre tepki göstermesini istiyor. Bence bu büyük saçmalık.

CAN BARTU’YA

Alman hoca, Can Bartu’nun eleştirilerine de cevap veriyor:
İlker’i çıkarıp niye Faruk’u oyuna aldı? Faruk’u neden sağda oynattı? 

- İlker oyun içinde sakatlandı ve değiştirilmesini istedi. Can Bartu birkaç hafta içinde Mustafa Doğan için de “Niye oyundan alındı?” demişti. Mustafa sakatlanıp 3 dakika yerde yatmıştı. Bu oyuncum sakat sakat maça nasıl devam edebilir? Can Bartu nasıl maç seyrediyor anlayamadım. Benim karım bile futboldan ondan daha iyi anlıyor. Nasıl bilip bilmeden bu eleştiriyi yapıyor? Ama bu olaya şaşmamak lâzım. Çünkü son 30 dakikasını seyretmeden stadı terkediyor. Dimas için “Çalışkan ama antrenman eksikliği var” diyor. Böyle aptalca bir yazıyı hayatım boyunca görmedim. Adam bir kere yazısında kendi kendisini eleştiriyor. Bilmiyor ki Dimas iki maç iğne ile oynayıp fedâkarlık yaptı. Bilmemesi de gayet normal, çünkü hiç antrenmana gelip izlemiyor ki... Nereden bilecek?

ZİYA ŞENGÜL’E

Löw, Ziya Şengül’ü de yazılarında tutarsızlıkla suçlayıp cevap veriyor:
Löw diyor ki, Sergen kalsın. Teşekkürler Löw, Sergen’i bu performansa getirdiğin için... - Ama bir taraftan da şöyle yazıyor: “Sergen geldiğinde niye onu birkaç dakika oynattın?”
-Bu soru bence aptalca. Hangi futbolcu takıma gelir gelmez direkt oynar? Eğer 90 dakika performansla oynayıp hem de taraftar protestosu altında maçı 5-0 kazanıyorsak, bu eleştiriler anlamsız. Ziya Şengül hayatında iki defa antrenörlük denemeye kalkmış onu da becerememiş. Bu yazdığı yazıdan da belli oluyor zaten. Böyle yazıları herkes yazar. Hayatı boyunca futbol oynamayan, sokaktan gelen bir vatandaş da bunları rahatlıkla yazabilir. Bu insanlar işlerini kötü yapıyor. Ama sorsam ki onlara 3-5-2 ile 4-4-2 arasında ne fark var? Bu soruya cevap veremezler. Gelseler idmanları izleseler bana soru sorsalar. Ama soramazlar. Çünkü soracak bilgileri de yok. Bu adamlar senelerdir F.Bahçe’yi eleştiriyorlar. Başka hiç maç izlemezler. Gidip de acaba bir Avrupa maçı izlemişler mi? Bunların yazdığı yazıların Türkiye ile Avustralya kadar uzaklığı var. Bir yerde onları tebrik ediyorum. Anlamayıp da eleştiri yapıyorlar ya (!)... İstedikleri kadar eleştirsinler, ilgilenmiyorum. Bu şekilde gazetecilik yapıyorlarsa onları da tebrik ediyorum.

Löw, basın mensuplarının “Şimdi biz de size soru soralım” demesine ise “Bana soru sormayın, ben sadece kamuoyunu bilgilendirmek istedim” karşılığını vererek basın toplantısını bitirdi.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları