"Kayıp" yıldız! Sahada yok gibi...

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow, sezona çok etkisiz başladı. Rakamlarındaki etkisizlik dikkat çekiyor.

SUPERFB DETAY - Fenerbahçe'nin Senegalli yıldız forveti Moussa Sow, Spor Toto Süper Lig'in ilk iki haftasında ve Süper Kupa maçında gösterdiği performansla beklentileri karşılayamadı.

Fazla kiloları, isteksiz görüntüsü ve hücum hattındaki etkisizliğiyle hayalkırıklığı yaşatan Sow'un düşüşü maçlardaki istatistiklerine yansıdı. Sow, Trabzonspor maçında tüm alanlarda takımının en kötü ismi olurken, Karabükspor maçında da kendisinden çok önce çıkan Emenike'den daha yüksek rakamlar yakalayabildi.

Trabzonspor karşısında 53 saniye topla oynayan Sow, 20 kez topladı oynayarak takımının bu alanda en düşük rakamına sahip oyuncusu oldu. 11 kez pas yapan, Sow, bu alanda da takımının en etkisiz ismi oldu. Hücum bölgesinde 2 kez topla buluşan Sow, bu istatistiğinde Bruno Alves ile eşit sayıya sahip. Maçı 0 pozisyon, 0 şut ve 2 ofsaytla bitiren Sow, teknik direktör İsmail Kartal tarafından oyundan alındı.

KARABÜK'E GOL ATTI AMA ETKİSİZDİ

Karabükspor karşılaşmasında 2 şut atıp, 1 kez fileleri havalandıran Sow, bu maçta 2 kez pozisyona girdi. Topla 1 dakika 23 saniye oynayan Sow, 37 kez meşin yuvarlakla buluştu. 23 başarılı pas yapan Sow, kendisi kadar dakika alan oyuncular içerisinde en düşük rakama sahip isim oldu. 3 kez hücum aksiyonuna doğrudan katkı sağlaayan Senegalli isim, 1 kez de ofsayta düştü.

Fenerbahçe bu sezon, ilk 3 maçta Aykut Kocaman dönemindekine paralel şekilde daha çok pas yaparken, Sow'un pas istatistiklerinin çakılması da ayrıca eksi bir not oldu.

GEÇEN SEZON DAHA YIRTICIYDI

Moussa Sow, Ersun Yanal ile geçen ve şampiyonlukla noktalanan 2013/14 sezonunda ise, 90 dakikalar toplandığı zaman 27 maç oynadı. Maçlarda 1.8 dakika topla oynayan yıldız forvet, maç başına 39 kez topla buluştu. Her maç ortalama 24 başarılı pas yaptı, 1.85 pozisyona girdi ve 3.1 şut attı. Sezonu 15 golle tamamlayan Sow, şampiyonluğa direkt katkı sağlamıştı.

Geçen sezona da yavaş giren Sow, yerini Webo'ya kaptırdıktan sonra azmederek formasını geri kazanmış ve yırtıcılığıyla dikkat çekmişti.

Not: Rakamlar MatchStudy ve Fstats'tan alınmıştır.

HABER: HAKAN CELEP 





Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları