Kaptan, gemiyi kurtardı!

Spor Toto Süper Lig 3. hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, Şükrü Saraçoğlu'nda Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig üçüncü hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı mücadelede sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 1-0'lık skor ile Fenerbahçemiz oldu.

Sarı lacivertli ekibimize galibiyeti getiren golü 82. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu kaydederken, konuk takım Gaziantepspor ise mücadele boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçemiz, puanını 7'ye yükselterek Akhisar Belediyespor'un ardından ikinci sıranın sahibi olurken, Gaziantepspor ise 4 puanda ve 8. sırada kaldı.

Ligde önümüzdeki hafta Fenerbahçemiz, lider Akhisar Belediyespor deplasmanına konuk olurken; Gaziantepspor ise sahasında İstanbul Başakşehir'i ağırlayacak.


TRABZONSPOR TARİFESİ...

Teknik direktörümüz İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları mücadelede, Trabzonspor maçının 11'ini değiştirmedi.

Geçen hafta deplasmanda bordo-mavili ekibe karşı Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego, Kuyt ve Sow'dan oluşan 11'i sahaya süren Kartal, Gaziantepspor mücadelesinde de aynı kadroyu görevlendirirken, sadece hücum hattındakı oyuncuların yerleşiminde değişiklik yaptı.

Kuyt daha önce olduğu gibi orta alanın sağında, Sow da solunda görev yaparken, forvette Emenike yer aldı. Sarı-lacivertli takımda cezalı kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan Meireles ve Egemen Korkmaz ile Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

%%GALERI_1255%%

KADIKÖY BOŞ KALDI

Fenerbahçe Kulübü, passolig sistemi için anlaşma yapmasına rağmen, bu maç öncesi bilet satışı için çözüm bulunamadığı için karşılaşmayı sadece kombine biletli taraftarlar tribünden izleyebildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda özellikle kale arkası tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi.

Gaziantepsporlu futbolcular, seremoniye "İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında" yazılı pankartla çıktı.

BASKILI BAŞLADIK AMA...

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf, sarı lacivertli ekibimiz oldu. Gaziantepspor'u kendi yarı sahasına kapanmaya zorlayan ve ayağa yerden paslar ile baskı kuran Fenerbahçemiz, son vuruşlarda istediği isabeti yakalayamayınca ilk 45 dakikada aradağı golü bulamadı.

Mücadelenin en tehlikeli atağı ise Muhammed ile Gaziantepspor'dan geldi. Atak yönünde göre sol kanattan kateden genç oyuncu, uzak köşeye plasesini çıkardı ancak başarılı file bekçimiz Mert Günok gole izin vermedi ve Muhammed'in şutunu aynı güzellik ile çıkardı.

Fenerbahçemiz'in en etkili olduğu atak ise ilk yarının son bölümlerinde doğru Caner Erkin'in ayağından geldi. Atak yönüne göre hafif sağ içeriden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen milli yıldızımız, doğrudan kaleyi denedi ancak top baraja çarparak kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gidildi.

%%GALERI_1255%%

TRİBÜNLER ISLIKLADI!

Karşılaşmanın ikinci yarısında Emmenuel Emenike topuk pası vermek isterken, bu hareket Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun tepkisini çekti. Emre ile Emenike saha içerisinde tartışma yaşarken, bu olaya taraftarla da dahil oldu.

Emre'nin Emenike'ye kızmasının ardından Fenerbahçeli taraftarlar, Nijeryalı golcü Emenike'yi her topla buluştuğunda ıslıkladı ve yuhaladı. Emenike bu tepkiye sinirlenerek, tribünlere 'Daha çok ıslıklayın' hareketinde bulundu. Bu sırada Diego Ribas ve Bekir İrtegün, Emenike'nin yanına gelerek Nijeryalı futbolcuyu sakinleştirmeye çalıştı. Emre Belözoğlu ve Caner Erkin ise tribünlere giderek 'Yapmayın' diye ricada bulundu.


KARTAL'DAN İKİ HAMLE...

Karşılaşma boyunca topun ve oyunun hakimi olmasına rağmen final paslarındaki ve son vuruşlarındaki isabetsizliği yüzünden aradığı golü bir türlü bulamayan Fenerbahçemiz'de, İsmail Kartal'ın ilk hamlesi 59. dakikada geldi.

İsmail Kartal, karşılaşmanın 59. dakikası oynanırken Emmanuel Emenike ve Diego Ribas'ı oyun alanın kenarına alırken, bu iki yıldız ismimi yerinde Alper Potuk ve Pierre Webo'yu oyuna dahil etti.

BAL YAPMAYAN ARI MİSALİ...

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha etkili ve istekli başlayan taraf Fenerbahçemiz oldu ve mücadelenin 64. dakikası oynanırken Moussa Sow ile gole çok yaklaştık ve karşılaşmanın en net pozisyonu yaşandı.

Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada oldukça müsait durumda olan Moussa Sow, yakın mesafeden kafa vuruşu yaptı ancak meşin yuvarlak sol direğin hemen yanından dışarıya gitti ve Fenerbahçemiz, maçın en net pozisyonundan yararlanamamış oldu.


GOL PENALTIDAN GELDİ!

Beklediğimiz gol ise karşılaşmanın son bölümlerinde ve oldukça kritik bir anda geldi. Mücadelenin 80. dakikasında rakip ceza sahası içinde Gökhan Gönül'ün faul ile durdurulmasının ardından pozisyonun yaşandığı kalenin kale arkası hakemi Sinan Cem İyihuylu, penaltı noktasını gösterdi.

82. dakikada topun başına geçen kaptanımız Emre Belözoğlu, kalecinin sağına yaptığı şık vuruş ile Fenerbahçemiz'i 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmazken, karşılaşma 1-0'lık Fenerbahçemiz'in üstünlüğü ile sona erdi ve sarı lacivertli ekibimiz kendi evinde kaybetmeme rekorunu 25 maça yükseltti.

%%GALERI_1255%%

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmada Alves'e çarpan topu, kaleci Mert Günok kornere tokatladı.
4. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.
6. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.
23. dakikada Mustafa Durak'ın ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Mert Günok uzanarak, topu kornere çeldi.
24. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, yükselen kaleci Mert Günok, topu elinden kaçırdı. Altıpasa düşen topa bir kez daha hamle yapan Mert, meşin yuvarlağı kontrol etti.
25. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.
29. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, Emenike'nin müsait durumda vuruşunda, kaleci Eray Birniçan iki hamlede topu kontrol etti.
31. dakikada ceza alanı dışından İbrahim Akın'ın yerden sert şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topa sahip oldu.
45. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada Chico'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok topu iki hamlede kontrol etti.
52. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, ön direkte Chico'nun kafa vuruşunda, kaleci Mert Günok topa sahip oldu.
61. dakikada soldan Caner Erkin'in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda altıpasa düşen topa Sow dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.
64. dakikada Alper Potuk'un sağdan ortasında ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.
65. dakikada savunmanın arkasına atılan topta bir anda kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kalan Oğulcan Çağlayan'ın kötü vuruşunda, top yandan auta çıktı.
80. dakikada ceza alanı içinde Gökhan Gönül yerde kalınca hakem Ali Palabıyık, kale arkasındaki ilave yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi.
82. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, topu direğin dibinden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
89. dakikada ceza yayı üzerinden Kuyt'ın vuruşunda, kaleci Eray Birniçan topu iki hamlede kontrol etti.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe: 1 - Gaziantepspor: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 59 Alper Potuk), Sow (Dk. 83 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 59 Webo)
Gaziantepspor: Eray Birniçan, Koray Arslan, Arokoyo, Elyasa Süme, Şenol Can, İbrahim Akın, Binya (Dk. 83 Chibuike), Chico, Mustafa Durak, Oğulcan Çağlayan (Dk. 78 Camara), Muhammet Demir (Dk. 73 Muhamed İldiz)
Gol: Dk. 82 Emre Belözoğlu (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Elyasa Süme, Dk. 76 Eray Birniçan, Dk. 81 Şenol Can, Dk. 84 Mustafa Durak (Gaziantepspor), Dk. 58 Bekir İrtegün, Dk. 79 Emre Belözoğlu, Dk. 90+2 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

 

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları