Euroleague Final-Four izleme rehberi!

THY EuroLeague Final Four heyecanı, bu yıl İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde yaşanacak. Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupasına Fernando Buesa Arena ev sahipliği yapacak.

THY EuroLeague Final Four heyecanı, bu yıl İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde yaşanacak. Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupasına Fernando Buesa Arena ev sahipliği yapacak.

THY EuroLeague Final Four'u beIN Sports'tan yayınlayacak. 

ŞAMPİYONLUĞUN FAVORİSİ...
Fenerbahçe, önemli eksiklerine rağmen 2.70'lik oranıyla favori durumunda. Real Madrid 3.10, CSKA Moskova ise 3.20'lik oranlara sahip. Anadolu Efes ise 5.00 oranıyla sürpriz olarak değerlendirildi.

EN İYİ BİLETLER 72 BİN TL!
Final Four biletleri çok önceden tükendi ancak takımı Final Four göremeyen Baskonia taraftarları, ellerindeki biletleri yasal bir şekilde tekrar satabiliyor. Şu an en ucuz Final Four bileti 720 TL. En güzel yerden seyretmenin bedeli ise tam tamına 72 bin TL!

HANGİ TAKIMIN NE KADAR TARAFTARI OLACAK?
İspanyol gazetecilere göre, salonda Fenerbahçe ve Real Madrid taraftarlarının ağırlığı denk olacak. 3500-4000 civarında Fenerbahçeli ve bir o kadar da Real Madridli olacak. CSKA Moskova ve Anadolu Efes için gelen taraftar sayısının 400-500 civarında olduğu söyleniyor. Geri kalan taraftarların Baskonialı ev sahipleri olması bekleniyor.

DÖRTLÜ FİNALİN 3 TAKIMI DEĞİŞMEDİ
Dörtlü Final'de son iki sezonki 3 takım değişmedi. Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve CSKA Moskova, tekrar Dörtlü Final'e kalmayı başardı. Olympiakos ve Zalgiris Kaunas'ın ardından bu sezon Anadolu Efes dahil oldu.

ANADOLU EFES, İLK PEŞİNDE
Anadolu Efes, tarihinde ilk kez bu kupayı elde edebilmek için mücadele edecek. Anadolu Efes, 1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda, 18 yıllık Dörtlü Final hasretini dindirdi. Tarihinde 1999-2000'de FIBA Avrupa Ligi ve 2000-2001'de Suprolig'de Dörtlü Final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, 2001-2002'den itibaren tek isim altında gerçekleştirilen Avrupa Ligi'nde ise ilk kez son 4 takımın arasında yer aldı. Anadolu Efes, FIBA Avrupa Ligi ve Suprolig'de Dörtlü Final'de üçüncü olmuştu.

FENERBAHÇE, TEKRAR ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR
Fenerbahçe Beko, bir sezon aradan sonra tekrar şampiyon olmak için sahaya çıkacak. 1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 13. sezonunu geçiren sarı-lacivertli ekip, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018'in ardından üst üste beşinci kez Dörtlü Final'de yer alacak. Kupayı 2016-2017'de İstanbul'da havaya kaldırarak Avrupa'nın zirvesine çıkan sarı-lacivertliler, bu unvanı tekrar elde etmeye çalışacak.

REAL MADRID: EN ÇOK ŞAMPİYON
Real Madrid, organizasyonda en çok mutlu sona ulaşan takım durumunda bulunuyor. Geçen sezon Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da önce CSKA Moskova'yı finalde de Fenerbahçe'yi yenen Real Madrid, tarihinin 10. Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. İspanyol ekibi, 1958 yılından bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 1963-1964, 1964-1965, 1966-1967, 1967-1968, 1973-1974, 1977-1978, 1979-1980, 1994-1995, 2014-2015 ve 2017-2018 sezonlarını şampiyon tamamladı. Real Madrid, 10 şampiyonluğun yanı sıra 8 ikincilik, 3 üçüncülük ve 10 dördüncülük elde etti.

CSKA MOSKOVA, F4'ÜN ABONESİ
CSKA Moskova, üst üste 8, toplamda da 18. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek. Rus temsilcisi, Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında 1961, 1963, 1969, 1971, 2006, 2008 ve 2016'da şampiyonluk ipini göğüsledi. Dörtlü Final'de en fazla yer alan takım olan CSKA Moskova, 18. kez bu organizasyona katılacak. Rus ekibi, son 17 sezonun 16'sında Dörtlü Final'de mücadele etmeye hak kazanarak önemli bir istatistiğe imza attı.

OBRADOVIC - ATAMAN: 17. RANDEVU
Zeljko Obradovic ile Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, 19 yıl sonra THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Finali'nde bir kez daha birbirlerine rakip oldu. Birbirleriyle hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli bir rekabet içine giren Obradovic ve Ataman, tam 19 yıl sonra yine bir Dörtlü Final maçında birbirlerini mağlup etmeye çalışacak. İkili, Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda ilk ve tek kez 18 Nisan 2000'de karşı karşıya geldi. Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde ilk maçta Obradovic'in çalıştırdığı Panathinaikos, Ergin Ataman'lı Efes Pilsen'i 81-71 yenmiş ve şampiyonluk yarışının dışına itmişti. İkili, Avrupa Ligi'nde daha önce birbirlerine 16 kez rakip oldu. İkilinin Avrupa Ligi'ndeki 16 maçından 12'sini Obradovic, 4'ünü Ataman kazandı.

OBRADOVIC: "TAKIMIMA GÜVENİYORUM"
Obradovic, Dörtlü Final'e lider olarak geldiklerini hatırlatarak, "28 galibiyetle buraya geldik. 29 ve 30. galibiyetlere ihtiyacımız var. Takımıma güveniyorum. Anadolu Efes ikili oyunları çok iyi oynuyor. Biz de Dörtlü Final seviyesinde savunma yapacağız. İkili oyunu çok iyi oynayan 5-6 oyuncuları var. Önce yarı final oynayacağız. Muhteşem bir takıma karşı. Maçtan sonrasını düşüneceğiz." diye konuştu.

ATAMAN: "BENİM İÇİN GURUR KAYNAĞI"
"Diğer koçlarla uzun zaman sonra bir aradayız ama Türkiye'de Obradovic'i her gün görüyorum. Onun için çok büyük heyecan yok ama gurur var. İki Türk takımının burada olması, ekol olan Anadolu Efes'in yıllar sonra hak ettiği Dörtlü Final'e çıkması benim için gurur kaynağı. Avrupa'nın en iyisi olmak için mücadele edeceğiz." Ataman, "Şampiyon olursanız planınız ne?" sorusuna ise gülerek, "Evet, planım var. Pazartesi günü Ibiza'ya gidip orada kutlayacağız sonra Türkiye'ye dönüp mücadelemize devam edeceğiz." cevabını verdi.

ITOUDIS: "BURADA OLMAK BAMBAŞKA"
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, karşılacakları Real Madrid'in müthiş bir takım olduğunu söyledi. Burada olmanın bambaşka bir duygu olduğunu anlatan Itoudis, "Müthiş bir takıma karşı oynayacağız. Şu an şampiyonluğu düşünmüyoruz, tek düşündüğümüz bir sonraki antrenman." ifadelerini kullandı. Çeyrek final serisinde Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak Fernando Buesa Arena'da Baskoni'ya karşı 2 maç yaptıkları hatırlatılması üzerine Yunan başantrenör, "Baskonia gibi müthiş bir takıma karşı seriyi kazandığımızda, oyuncularıma bu salonda maç yapmanın Dörtlü Final'de bize avantaj sağlayacağını söyledim." değerlendirmesinde bulundu.

LASO: "KİM DAHA ÇOK İSTİYORSA..."
Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso, çocukluğunun geçtiği Vitoria-Gasteiz şehrinde Dörtlü Final'de olmanın gururunu yaşadığını aktardı. Vitoria-Gasteiz'in bir basketbol şehri olduğunu vurgulayan Laso, şu ifadeleri kullandı: "Ben bu şehirde büyüdüm. Damarlarında, kanında basketbol dolaşan bir şehir burası. Dörtlü Final'in burada düzenleniyor olmasından, büyük bir gurur duyuyorum. Dörtlü Final'e katılmayı hak kazandıysanız, ekstra bir motivasyona gerek yok. Biz hazırız. Evet, ben buralıyım ama bu çok bir şey ifade etmiyor. Normal sezonda CSKA Moskova'ya iki maçı da kaybettik ama kim daha çok istiyorsa o kazanacak."

FENERBAHÇE - ANADOLU EFES: 15. RANDEVU
Fernando Buesa Arena'da 17 Mayıs'ta oynanacak Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes derbisiyle Türk takımları Avrupa sahnesinde 70. kez birbirlerini yenmeye çalışacak. Fenerbahçe, 15. kez Avrupa arenasında rakip olacağı Anadolu Efes'e 14 maçta sadece 3 defa kaybetti ve 11 galibiyet aldı. İki takım arasında Avrupa'da oynanan ilk maçı, 16 Ocak 1996'da lacivert-beyazlılar kazanmıştı.

TÜRK BASKETBOLU İÇİN 10. KUPA
Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, basketbolda Türkiye'ye kulüpler bazında 10. Avrupa kupasını kazandırmaya çalışacak. Türkiye'den basketbolda daha önce erkeklerde Anadolu Efes, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Darüşşafaka birer kez, kadınlarda ise Galatasaray 3, Yakın Doğu Üniversitesi de bir kez Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşadı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları