Eskişehir'de tatsız gece!

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig 28. hafta mücadelesinde Fenerbahçemiz, deplasmanda Eskişehirspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdük çaldığı karşılaşma 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Fenerbahçemiz'i öne geçiren golü 33. dakikada Mustafa Yumlu (K.K) kaydederken, ev sahibi Eskişehirspor'a beraberliği ve galibiyeti getiren golü 80. dakikada Emre Güral kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından puanını 60'a yükselten Fenerbahçemiz, liderliğini korurken; Eskişehirspor ise puanını 31 yaptı. Ligde önümüzdeki hafta Eskişehirspor, Başakşehir deplasmanına konuk olacak. Fenerbahçemiz ise Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Balıkesirspor'u ağırlayacak.

%%GALERI_1548%%

YENİ HÜCUM VARYASYONU

Ligin zirvesinde yer alan ve rakipleri arasında haftanın ilk maçını oynayan Fenerbahçe mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıktı. Eskişehirspor karşısında ilk yarıda istediklerini sahaya yansıtmakta zorlanan Sarı-Lacivertli ekip Caner-Sow-Webo üçlüsü ile hücum varyasyonları denedi.

Dakikalar 14'ü gösterirken Fenerbahçe gole yaklaştı. Gökhan, ceza alanı sağ yan çizgisinden, ceza alanına girip sol çaprazdaki Sow'a pasını verdi. Sow'un yerden de seken topa gelişine vuruşunda top üstten auta gitti. 26. dakikada ise kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortayı Fenerbahçe savunması karşıladı.

Atağın devamında Sezer'in kaleye şutunda kaleci Volkan topun sahibi oldu. Pozisyondan bir dakika sonra ise sağ kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında son çizgiye kadar inen Kamil'in ceza alanına ortasında Kaan topa gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

ATAKLARDAN SONRA GOL GELDİ

33. dakikada soldan Alper'in pasıyla ceza alanına giren Hasan Ali Kaldırım kale ağzına yerden bir pas çıkardı. Sezgin'in, kaleci Ali Şaşal'ın önünden uzaklaştırmak istediği top takım arkadaşı Mustafa Yumlu'ya çarptı ve ağlarla buluştu. Ev sahibi ekip adına bu talihsiz anın ardından Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

İKİNCİ YARIDA TEK KALE

Eskişehirspor ilk yarıda yediği talihsiz golün ardından ikinci yarıda daha baskılı bir futbol oynadı. Sağlı-sollu ataklarla gelmesine karşın maçın son bölümüne kadar Volkan Demirel'i geçemeyen Eskişehirspor bu yarıda Sezer Öztürk'ü de sakatlığa kurban verdi.

Maçın 51. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda Kaan'ın ortasını Mustafa Yumlu kafayla sektirdi. Sezer müsait durumda rövaşata ile vurmak istedi ama başarılı olamadı. 59. dakikada ortalık karıştı. Eskişehirspor atağında sağdan gelen ortaya Mustafa Yumlu kafayı vurdu. Volkan Demirel uzandı ancak topu sektirdi. Mori kayarak bir vuruş daha yapmak istedi ancak Volkan ikinci hamlede topun sahibi oldu. Bu pozisyonda Mori, Volkan'a darbede bulundu ve Volkan Arjantinli yıldıza sert bir tepki gösterdi.

SKORA DENGE GELDİ!

Mücadelenin 68. dakikasında Eskişehirspor atağında Causic ceza alanı içinde seken topa vole vurdu. Volkan Demirel müthiş bir refleksle topu tokatladı ve kornere gönderdi. Kullanılan kornerden ev sahibi ekip sonuç alamadı.

Baskısını artıran Eskişehirspor 80. dakikada beraberlik golünü buldu. İkinci yarıda oyuna giren Emre Güral, ceza alanı dışından sol ayağı ile skoru 1-1'e getiren golü kaydetti.

VOLKAN İPTEN ALDI

Maçın 90+2. dakikasında Eskişehirspor inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağdan süratle ceza alanına giren Serdar Özkan çaprazdan sert bir şut çıkardı. Uzak köşeye giden topu Volkan Demirel parmak uçlarıyla çıkarmayı başardı ve takımını mutlak bir yenilgiden aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

14. dakikada Gökhan Gönül getirdiği topu ceza alanı içinden ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu futbolcunun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
22. dakikada Alper Potuk'un düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Caner Erkin kullandı. Bu futbolcunun sert şutunda, top yandan az farkla dışarı gitti.
25. dakikada Sezer Öztürk'ün yerden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı direk dibinde iki hamlede kontrol etti.
27. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin sağ kanattan taşıdığı topu uzak direkteki Kaan Kanak'a ortaladı. Bu futbolcunun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
29. dakikada Fenerbahçe ceza alanı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşu Kaan Kanak kullandı. Bu futbolcunun doğrudan kaleye gönderdiği topu Volkan Demirel çok kolay bir şekilde kontrol etti.
33. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan yaptığı ortada ceza alanında Sezgin Coşkun'dan dönen top Mustafa Yumlu'ya çarparak ağlara gitti ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

50. dakikada köşe vuruşundan gelen topu ceza alanı içinde Mustafa Yumlu altıpasta önündeki Sezer Öztürk'e indirdi. Bu futbolcu, topa istediği gibi vuramayınca takımını bir golden etti.
52. dakikada Emre Belözoğlu'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sow rakibinden sıyrılıp ceza alanına girdikten sonra yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
57. dakikada Sezer Öztürk'ün soldan yaptığı ortada altıpas içinde Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel güçlükle meşin yuvarlağı kontrol etti.
66. dakikada sağdan gelen ortada ceza alanı içinde Mustafa Yumlu topu kafayla indirdi. Causic'in yaptığı vuruşta kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.
80. dakikada ceza alanın yaklaşık 20 metre dışında topla buluşan Emre Güral'ın mükemmel vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1.
90+2. dakikada Serdar Özkan orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar inerek vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı.

Stat: Atatürk
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz
Eskişehirspor: Ali Şaşal Vural, Lawal, Sezgin Coşkun (Dk. 89 Diego), Sezer Öztürk (Dk. 67 Serdar Özkan), Kaan Kanak, Mori, Mustafa Yumlu, Toko (Dk. 73 Emre Güral), Özgür Çek, Kamil Ahmet Çörekçi, Causic
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Caner Erkin (Dk. 69 Kuyt), Emre Belözoğlu (Dk. 73 Selçuk Şahin), Alper Potuk (Dk. 87 Emenike), Sow, Webo
Goller: Dk. 33 Mustafa Yumlu (kendi kalesine) (Fenerbahçe), Dk. 80 Emre Güral (Eskişehirspor)

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları