Fenerbahçe ve Chobani arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreni, Ali Koç ve Hamdi Ulukaya'nın katılımlarıyla Chobani Stadyumu 1907 Tribünü'nde gerçekleşti.
Fenerbahçe ile Chobani arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreni, Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan'ın konuşmasıyla başladı. "Chobani Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ne hoş geldiniz" sözleriyle törene katılanları selamladı.
Ardından, "Tarihimizin en önemli imzalarından biri için bir aradayız" diyerek iş birliğinin önemine dikkat çekti. Kızılhan, bu anlaşmanın sadece Fenerbahçe için değil, Türk sporu açısından da çok önemli olduğunu vurgulayarak Hamdi Ulukaya'ya teşekkür etti.
Chobani'nin global başarılarından ve sosyal sorumluluk projelerinden bahseden Kızılhan, toplamda 10 sezon ve her yıl 10 milyon Euro olmak üzere stadyum isim sponsorluğu, ayrıca 5 sezon boyunca Avrupa forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladıklarını duyurdu.
"BUGÜNDEN DAHA GÜZEL BİR GÜN OLAMAZ"
Chobani CEO'su Hamdi Ulukaya konuşmasına, "Sayın Başkan, değerli yönetim kurulu üyeleri, kıymetli Fenerbahçe ailesi, tüm Türkiyeliler ve halkımız…" diyerek başladı. Sabah evden çıkarken eşiyle bir fotoğraf çektiklerini ve "Bugünden daha güzel bir gün olamaz" dediklerini anlatan Ulukaya, bu özel günü yaşamanın sevincini ve burada olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.
ATATÜRK STADI KONUSU
Atatürk Stadı hakkında konuşan Koç, "Statta Şükrü Saracoğlu adı devam ediyor. Çatıda Mustafa Kemal Atatürk yazıyor. Üzülerek şunu söylemek istiyorum, Atatürk Stadı için birden fazla başvurumuz oldu ve cevap verilmedi. Kamuda bir ay içinde cevap gelmezse, bir daha başvuru yapmanız gerekiyor. Yine başvurduk ama cevap alamadık." ifadelerini kullandı.
"HERKES TÜRKİYE'YE GELİR"
Ulukaya da Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, bundan sonra ülkeye daha fazla yatırım yapacaklarını ve diğer şirketleri de Türkiye'ye davet edeceklerini ifade etti. "Fenerbahçe gibi markalar dünya çapında başarılı olursa, herkes Türkiye'ye gelir" diyen Ulukaya, kulübün bu potansiyeli taşıdığını vurguladı.
"FENERBAHÇE, TÜRKİYE'NİN ÖNCÜ SPOR KULÜBÜDÜR"
Ali Koç, konuşmasını "Fenerbahçe artık sadece sahada değil, marka değerinde, ekonomik gücünde ve vizyoner iş birliklerinde de Türkiye'nin öncü spor kulübüdür" diyerek tamamladı.