Alper'e, Ozan Tufan tarifesi

Fenerbahçemizde teknik heyet, yeni oyuncularından memnun olsa da elindeki oyunculardan istediği verimi alamıyor. Yeni bir strateji geliştirmek isteyen teknik heyet Alper'e, Ozan Tufan'a uyguladığı taktiğin aynısını uygulamayı amaçlıyor.

Sezon başında Max Kruse, Vedat Muriqi, Garry Rodrigues gibi hücumcuları kadrosuna katan Fenerbahçe, Soldado, Valbuena, Slimani, Ayew gibi isimlerle de yollarını ayırmıştı. Büyük rotasyon sonucunda Fenerbahçe, hücum hattındaki zenginliğini güçlendirmiş, Vedat Muriqi gibi bir golcüyü parlatmayı başarmıştı...

Tecrübeli teknik direktör, yeni transferlerden istediği verimi alabilse de, elindeki oyuncuları değerlendiremiyor. Fenerbahçe'de eskiler, istenileni veremezken, taraftarlar tarafından da eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Bu bağlamda yeni bir strateji uygulamak isteyen Fenerbahçe, Alper Potuk'a, Ozan Tufan modelini uygulamaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere Ozan, geçtiğimiz sezon bir dönem Fenerbahçe'de kadro dışı kalmış, ardından ara transferde Alanyaspor'un yolunu tutmuştu. Burada gösterdiği performans ile yeniden Fenerbahçe'de dönen Ozan, A Milli Futbol Takımı'mızın kaptanlığına kadar yükselmiş, geri dönüşünden itibaren hem Ersun Yanal'ın hem de Şenol Güneş'in vazgeçilmezleri arasına girmişti....

Fenerbahçeli idareciler, bunu göz önünda bulundurarak 'potansiyelinin farkına varabilmesi için' uzun süredir formsuz olduğu bilinen ismi kiralık olarak ligin 2. yarısında göndermeye hazırlanıyor.

2013/14 sezonunda 7,25 milyon euro bedelle Eskişehirspor'dan Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşen Alper Potuk, inişli çıkışlı grafiği ile sarı-lacivertlilerde eleştirilerin odak noktası haline gelmişti. Ersun Yanal, Vitor Pereira, Cocu, Koeman gibi isimlerle çalışan 28 yaşındaki oyuncu, bir türlü isteneni verememiş ve 'ilk 11 oyuncusu' olarak hafızalara kazınamamıştı.

Alper için son karar verildi.

Bu sezon da göze girmeyi başaramayan 28 yaşındaki futbolcunun, sezonun ikinci yarısında kiralanması gündemde.

Geçtiğimiz sezon Ozan Tufan, Alanya'ya kiralanmış ve eski günlerine dönmüştü. Alper için de gelecek teklifler değerlendirilecek. Alper Potuk'un eski günlerine dönmesi için son bir şans daha verilecek.

Alper, bu sezon Süper Lig'de 5, Türkiye Kupası'nda 1 maç sahada forma giyerken toplamda 192 dakika sahada durdu.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları