Afet bölgesinde mucizeler sürüyor: 66 kişi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki depremin ardından 117 ve 140. saatler arasında enkaz altından en az 66 kişi kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 117'nci ile 140'ıncı saatler arasında en az 66 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesindeki çalışmaları 6. günde de aralıksız sürdü. Yıkılan binaların enkazından saatler sonra kurtarılanların haberleri, tüm Türkiye'ye büyük sevinç yaşattı.

AA muhabirinin dün ve bugün yayınlanan haberlerden saat 01.00 itibarıyla derlediği bilgiye göre, ilk depremin ardından geçen 117'nci ve 140'ıncı saatler arasında en az 66 kişi ekiplerce kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Hayrullah Mahallesi'nde bir enkazdan, Suriye uyruklu 34 yaşındaki Hasan isimli kişi, depremden 117 saat sonra sağ çıkarıldı.

Adıyaman'da Kırpınar Mahallesi'ndeki bir binanın enkazında ekiplerce çalışma yapıldı. Yıkıntı altında bulunan Özlem Yılmaz (35) ile 6 yaşındaki kızı Hatice, yapılan çalışma sonucu enkazdan yaralı çıkarıldı. Depremin 117'nci saatinde kurtarılan anne-kız, ABD'li bir doktorun ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep'in Nizip ilçesi Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 25 yaşındaki Büşra Almusa'ya yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından ulaşıldı. Almusa, depremden 119 saat sonra enkazdan çıkarılarak çevredekilerin tekbir sesleri eşliğinde hastaneye kaldırıldı. Enkazdan çıkınca 2 işaret parmağını havaya kaldırarak şükreden Almusa'nın Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfında tercümanlık yaptığı öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yıkılan Palmiye Sitesi B Blok'ta çalışma yürüten ekipler, enkaz altında olan 16 yaşındaki Kamilcan Ağdaş'ı depremden 119 saat sonra çıkardı.

Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş'ta 120 saat enkaz altında kalan "Fatma" isimli 50 yaşındaki bir kadını kurtardı.

Hatay Antakya'da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, 75. Yıl Bulvarı'ndaki bir bina enkazından 74 yaşındaki Sabiha Güngören ve ismi öğrenilemeyen eşini enkazdan sağ çıkardı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı Aydın Apartmanı'ndaki enkazın altında kalan 70 yaşındaki Menekşe Tabak, ekiplerin yoğun çabasıyla 122 saat sonra sağ çıkarıldı.

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı'nın enkazında kalan 55 yaşındaki Maşallah Çiçek, 122 saat sonra kurtarıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güneş Sokak'taki İbrahim Melis Apartmanı'nın enkazından ses alan ekipler, bölgedeki kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekiplerin çalışmasının ardından enkazda bulunan 2 yaşlarındaki "Asya" isimli kız çocuğu depremin 122'nci saatinde enkazdan sağ çıkarıldı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yıkıntıların arasından ses geldiğini tespit eden ekipler, uzun uğraşlar sonucu 83 yaşındaki Halime Gürbüz'ü 124,5 saat sonra kurtarmayı başardı.

Adıyaman Sümerevler Mahallesi Özer Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten ekipler, depremden 127 saat sonra 72 yaşındaki Kazım Kaya'yı kurtardı. Kaya, ambulansla hastaneye götürüldü.

Hatay'ın Antakya ilçesinde yapılan çalışmada ekipler, koridor açarak isminin Arda Can Övün olduğu belirlenen 13 yaşındaki çocuğa ulaştı. Çocuk, ekiplerin çalışmasıyla enkazdan depremin 128'inci saatinde çıkarıldı. Ekiplerin nasıl olduğunu sorması üzerine elini kaldıran Övün, sağlık kontrollerinin ardından hastaneye gönderildi.





"GERÇEKTEN ÇOK İYİ DAYANMIŞIM"

Kahramanmaraş'ta depremlerin ardından yıkılan Kiraz Apartmanı'nda arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, baba Celal, eşi Yasemin ve oğulları Ensar Taşhan'ı depremden 138 saat sonra sağ çıkardı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan 4 katlı Demir Çelik Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan ekiplerce, depremin 138. saatinde 44 yaşındaki Gökhan Çalışkan sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 4 katlı Ebru Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüten ekipler, 67 yaşındaki Abdülkerim ve eşi Sena Nanu'yu depremden 138 saat sonra sağ çıkarmayı başardı.

Adıyaman'da Hoca Ömer Mahallesi 215. Sokak'taki bir binanın enkazında çalışma yürüten arama kurtarma ekiplerince, depremin 138. saatinde 17 yaşındaki Abuzer Baran Bakır sağ çıkarıldı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Duygu Apartmanı'nın enkazından yıkılan binanın enkazının altında kalan 13 yaşındaki İkra Arslan, 138 saat sonra kurtarıldı. Arslan'ın ekiplerle cep telefonuyla kaydedilen diyaloğunda, "Gerçekten çok iyi dayanmışım. Rabb'im korudu beni. İyi ki kurtarılmışım. Allah razı olsun, ne muradınız varsa versin. Bana soğuk su ve kola alır mısınız?" ifadelerini kullandığı duyuldu.

Hatay'ın Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Adnan Menderes Caddesi Doğan Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışması yapan ekipler, Fatma Öyel'i 138 saat sonra kurtardı.

İLK DEPREMDEN 140 SAAT SONRA KURTARILDILAR

Hatay'ın Antakya ilçesi Kışla Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde yıkılan bir apartmanın enkazından 140 saat sonra enkazdan kurtarılan 7 aylık Hamza bebek, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hatay'ın Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi'nde yıkılan Deniz Apartmanı enkazından seslerin geldiği yöne koridor açan ekipler, ilk depremden 140 saat sonra hamile bir kadın ile erkek kardeşini sağ çıkarmayı başardı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Azerbaycan Bulvarı'ndaki 11 katlı Gözde Sitesi'nin 3. katında yaşayan 26 yaşındaki Suriyeli Mohammed Habip'ten ses alan ekipler, yaklaşık 12 saat süren çalışmanın ardından depremzedeye yaralı ulaştı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları