Fenerbahçemizden beklenmeyen çöküş

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk iddiasından uzaklaşan Fenerbahçe, son 22 yılın en kötü ikinci yarı başlangıcını yaptı.

Süper ligin ikinci yarısına iyi başlayan Fenerbahçe, Trabzonspor maçıyla birlikte sıkıntılı sürece girdi.

Trabzonspor ve Ankaragücü mağlubiyeti ve Alanya beraberliğinin ardından Galatasaray'a karşı da kaybedilmesi sarı lacivertlileri şampiyonluk potasından uzaklaştırdı. Son 4 haftada büyük çöküş yaşayan sarı lacivertliler 19. hafta sonunda 37 puanla 2. sırada yer alıyordu. Fenerbahçe son 4 haftada sadece 1 puan alabildi ve 11 puan kaybetti.

6. sıraya kadar gerileyen 38 puanlı sarı lacivertli ekip, rakipleri 1 maçı eksik Trabzonspor ve Galatasaray'ın 7 puan gerisinde yer alıyor. Ligin yeni lideri Başakşehir ile puan farkı ise 8.

Son 22 sezonun en kötü başlangıcı

Fenerbahçe, ikinci yarının ilk 6 haftasında sadece 7 puan alarak son 22 sezonun en kötü ikinci devre başlangıcını yaptı. Sarı lacivertliler daha önce 1997-1998 sezonunun ikinci yarısının ilk 6 maçında sadece 6 puan toplayarak kötü bir performans ortaya koymuştu. O sezon kaybedilen puanlar Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ederken ligi 75 puanla zirvede bitiren Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 2. sırada tamamlamıştı.

 

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları