Evde rahat galibiyet!

Fenerbahçe'miz Spor Toto Basketbol Ligi'nde TED Ankara Kolejliler'i konuk etti.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Spor Toto Basketbol Ligi 15. hafta maçında Halk Enerji TED Ankara Kolejliler’i konuk etti. Rakibi karşısında baştan sona üstün oynayan Fenerbahçemiz, mücadeleyi 89-76 kazandı ve ligdeki 13. galibiyetini alarak zirvedeki yerini korudu.

Takımımız maça; Melih Mahmutoğlu, Luigi Datome, Barış Hersek ve Jan Vesely beşiyle başladı.

Konuk ekibin alan savunmasıyla başladığı mücadelede iki takımda ilk 2 hücumlarından sayı çıkaramadı. Melih ve Kostas’ın organize ettiği hücumlarda Vesely ile sayılar bulan ekibimiz, rakip basketlere Datome’nin de sayı katkısıyla cevap verdi ve ilk 5 dakikalık bölüm 8-8 eşitlikle geçildi. Boyalı alanda etkili olan Takımımız, Melih ve Sloukas’ın da 3 sayı basketleriyle ilk periyotu 24-18 önde tamamladı.

Pero Antic ve Bogdan Bogdanovic’in üçlükleriyle başlayan ikinci periyotta rakibi takım oyunundan uzaklaştıran Obradovic’in öğrencileri, farkı da çift hanelere çıkardı: 30-18. İlerleyen bölümde oyunun kontrolünü tam anlamıyla eline geçiren Fenerbahçemiz, Antic’in kaydettiği 3, Bogdanovic’in de 1 üçlüğüyle skoru 44-29 yaptı ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

Konuk ekibin 3-0’lık serisiyle başlayan ikinci yarıda rakip seriyi Ahmet Düverioğlu kırdı: 46-32. Karşılıklı basketlerle süren oyunda televizyon molası 51-39’luk skorla geçildi (04:43). Egehan Arna, Berk Uğurlu gibi genç oyuncularından da katkı alan Takımımız, bu bölümde dış atışlara yöneldi ve skor farkını Melih ve Egehan’ın üçlükleriyle korudu: 57-44. Mücadeleinin üçüncü periyodu Takımımızın 60-47 üstünlüğüyle tamamlandı.

Konuk ekipte Thomas ve Hummer’ın basketleriyle başlayan dördüncü periyotta Melih’in basketi skoru 62-51 yaptı. Berk’in arka arkaya sayılar bulduğu mücadelede Shorter farkı tek hanelere indirse de Melih’in üçlüğü skoru tekrar çift hanelere çekti: 69-57. Berk ve Egehan’ın boyalı alanda etkili performans sergilediği son bölümde skor farkını koruyan Takımımız farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 89-76 kazandı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları