Brahimi'nin transfer detayları belli oldu!

Fenerbahçemizin kadrosuna katmak için büyük uğraşlar verdiği Yacine Brahimi transferinde oyuncuya yapılan teklif belli oldu.

Portekiz gazeteleri, Porto ile sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılmaya hazırlanan Brahimi'ye Fenerbahçe'nin teklif yaptığını yazdı. Ayrıca kendi kaynaklarına dayandırarak teklifin detaylarını da aktardı.

Basında yer alan habere göre; Fenerbahçe, bonservisi elinde bulunan 29 yaşındaki sol kanat oyuncusuna yıllık 3 milyon Euro maaş teklif etti. Sarı lacivertli takımın ayrıca 3 milyon Euro da imza parası sunduğu iddia edildi.

Transfermarkt'ın verilene göre piyasa değeri 26 milyon Euro olarak Brahimi ile görüşmelerin devam ettiği ve önümüzdeki günlerde sıcak gelişmelerin yaşanacağı da gelen haberler arasında...

Yacine Brahimi kimdir?

Aslen Cezayirli olan, Fransa'da doğup büyüyen Brahimi 2004 yılında Paris Saint-Germain altyapısına girmişti. Buradan Rennes U19 Takımı'na geçen yıldız futbolcu 2009 yılında aynı takımda profesyonel oldu.

Kısa süreli Clermont Foot kiralama sürecinin ardından 2012'de Granada'ya kiralandı ve İspanya'daki performansı ile dikkat çekti. Brahimi'nin oynadığı futbolu beğenen Granada ertesi yıl bonservisini de aldı.

1 sezon daha Granda'da da oynayan Brahimi, 2014'te Porto tarafından transfer edildi ve futbolunun en iyi dönemlerini de mavi-beyazlı ekipta yaşadı. Portekiz Ligi'nde 148 maça çıkan Brahimi 39 gol atıp 29 da asist kaydetti.

Brahimi rakiplerinin de övgüsünü alan bir futbolcu olarak dikkat çekiyor. Sporting'in yıldız futbolcusu Bruno Fernandes, ülke basınına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Eğer rakibimizden bir futbolcu transfer etmek istesem bu Brahimi olurdu. Çok dengesiz bir futbolcu. Günündeyse gol atmasını engellemek çok zor. Çok zeki ve çok yetenekli. Aynı anda 2-3 oyuncuyu oyundan düşürebiliyor."

 

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları