Beşiktaş'a potayı göstermedik!

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi 5. hafta maçında Beşiktaş’ı ağırladı.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi 5. hafta maçında Beşiktaş’ı ağırladı. Rakibini ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 82-65 yenen Potanın Kraliçeleri, 5’te 5 yaptı.

Metro Enerji Salonu’nda oynanan maça Takımımız; Birsel Vardarlı Demirmen, Ana Dabovic, Kia Vaughn, Ayşe Cora ve Anastasiya Verameyenka beşiyle başladı.

Maça iyi başlayan konuk takım, karşılaşmanın başında 2-8 öne geçti ve Fırat Okul mola aldı. (08:07) Moladan Anastasiya Verameyenka ve Kia Vaughn’un basketleriyle dönen Takımımız, skoru 8-10’a getirdi. Ayşe Cora’nın üçlüğüyle skor üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçemiz, Tilbe’nin üçlüğüyle de çeyreği 21-18 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin başında K.Plum ve Pelin Derya Bilgiç’in üçlükleriyle 28-22 öne fırlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, bu anlarda yaptığı sert savunma ile rakibine de kolay şansı tanımadı.  Tilbe ile farkı 6’ya çıkaran Potanın Kraliçeleri, rakibinin 6-0’lık serisini Verameyenka ile sonlandırdı. (32-30) Wheeler ile etkili olan Beşiktaş karşısında çeyreğin Dabovic’in son saniye üçlüğü ilk yarı sonucunu belirledi. (40:39)

Üçüncü çeyrekte vites yükselten Fırat Okul’un öğrencileri Ayse Çora ve kaptan Birsel’in basketleriyle 46-41 öne fırladı. (07:34) Tilbe ve Pelin Bilgiç’in devreye girmesiyle fark çift hanelere çıktı. (52-41) Tuğçe Canitez ile de Takımımız çeyreği 61-48 önde tamamladı. Ekibimiz bu çeyrekte 21 sayı üretirken, konuk takıma sadece 9 sayı şansı tanıdı.

Etkili oyununu dördüncü çeyreğe taşıyan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız,  Tilbe, Ayşe Cora ve K.Plum ile skoru 71-54’e taşıdı. (05:31) Kalan dakikalarda Esra Ural Topuz ve Kelsey Plum ile basketler bulan Takımımız, mücadeleden 82-65 galip ayrıldı. 
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları