Potanın Kraliçeleri, Kayseri'ye acımadı!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi 19. hafta mücadelesinde Bellona Kayseri Basketbol, Fenerbahçe Öznur Kablo'yu konuk etti.

Liglere verilen milli aranın ardından Herbalife Nutrition KBSL 19. hafta maçında Bellona Kayseri Basketbol’a konuk olan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, baştan sona önde götürdüğü karşılaşmadan 71-50 galip ayrıldı. Takımımız böylece galibiyet serisini 19 maça çıkardı.

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Satou Sabally, Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini ve Kiah Stokes.

Hava atışı sonrasında ilk hücum hakkını kazanan Bellona Kayseri Basketbol, bu hücumdan eli boş dönerken; karşılaşmanın ilk basketi pota altındaki perdeden kurtulan Satou Sabally’den geldi (0-2). Çeyreğin hemen başında rakibin top kayıplarını da hızlı hücumlarla sonuca bağlayan Takımımız, 8-0’lık bir seri yakalamış oldu. Ev sahibinin maçtaki ilk basketiyse ilk 4 dakikanın sonunda Esra Ural Topuz’dan geldi (2-8). Sert savunmasıyla rakibin set performansını da etkileyen Fenerbahçemiz boyalı alanda Satou Sabally ile skor üreten taraf oldu (2-10). Bitime 3 dakika kala Maja Miljkovic’le maçta bir basket daha bulan Kayseri temsilcisi, nefes almaya çalışsa da kaptan Tuğçe Canıtez ve Kiah Stokes’un basketleriyle farkı çift hanelere (4-14) çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, ilk çeyreği 4-16 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk basket faul çizgisine gelen Maja Miljkovic’ten geldi (5-16). Devamında Sevgi Uzun, Jasmine Thomas ve Kiah Stokes’la bir seri yakalayan Potanın Kraliçeleri, farkı 17 sayıya çıkardı (5-22). Bu bölümde Kalani Chanel Brown’la 4-0’lık bir seri yakalayan Bellona Kayseri Basketbol’a, Alina Lagupova ve Jasmine Thomas’ın dış atışlarıyla cevap veren Takımımız, ilk 5 dakikayı 11-30’la önde geçti. Çeyreğin devamında da rakip üzerindeki baskısını sürdüren Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına 17-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte ilk basket ev sahibi Bellona Kayseri Basketbol’da Kalani Chanel Brown’dan geldi (19-36). Devamında Jasmine Thomas, Satou Sabally ve Tuğçe Canıtez’in 7-0’lık serisiyle bir kez daha ağırlığını hissettiren Fenerbahçemiz, skoru 19-42’ye getirdi. Bu bölümde oyuna Alina Iagupova ve Jasmine Thomas’la ağırlığını koyan Kadın Basketbol Takımımız, 32 sayılık bir fark yakaladı (24-56). Son dakikalarda Olcay Çakır Turgut ve Cecilia Zandalasini’den de katkı alan Fenerbahçemiz, final periyotuna 33-65’lik üstünlükle girdi.

Karşılaşmanı final periyotuna Esra Ural Topuz, Melis Gülcan ve Sevgi Tonguç’la hızlı başlayan Bellona Kayseri Basketbol, skoru 50-69’a getirse de avantajını koruyan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 71-50 galip ayrıldı.
Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları