Potada yine kaybettik, artık son olsun

Basketbol işler yolunda gitmiyor! Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'e lig maçında kaybetti.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 12. hafta maçında konuk olduğu Anadolu Efes’e 79-66 mağlup oldu. Takımımızın en skorer oyuncusu 17 sayıyla Nando De Colo olurken; Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla onu takip etti. Leo Westermann ve Ahmet Düverioğlu 8, Derrick Williams 7, Berkay Candan 5, Nikola Kalinic ve Kostas Sloukas 4, Ali  Muhammed 3 sayı üretti.

Takımımızda Kaptan Melih Mahmutoğlu, Anadolu Efes karşısında 10 sayı üreterek BSL kariyerinde 3000 sayı barajını aştı.

Sinan Erdem Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy da takip etti. Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Kostas Sloukas, Nando De Colo, Derrick Williams, Nikola Kalinic ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Anadolu Efes’in hücumuna Nando De Colo ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, Derrick Williams’ın iki sayılık isabetiyle 8-7 öne geçti. Televizyon molasından Larkin ile dönen Anadolu Efes tekrar öne geçerken; ekibimiz serbest atışlarla skoru eşitledi. Bu bölümde top kayıpları yaşayan takımımız, ilk çeyreği 17-14 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Melih Mahmutoğlu’nun turnikesiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Berkay Candan’ın basket faulüyle farkı üç sayıya indirdi(22-19). Hücum ribaundlarını almayı başaran takımımız, Larkin’in sayısına Kostas Sloukas önce üç sayılık basketle cevap verdi. Ardından Sloukas’ın asistinde Derrick Williams’ın bulduğu smaçla Fenerbahçe Beko 26-25 öne geçti. Ev sahibi ekip, Simon’un 4 sayılık hücumuyla tekrar öne geçince Zeljko Obradovic molayı aldı. Moladan Derrick Williams’ın takip smacıyla dönen Fenerbahçe Beko, farkı kapatsa da soyunma odasına 35-34 geride giren taraf oldu.

İkinci yarıya iyi başlayamayan takımımız, Efes’in serisine engel olamayınca 43-34 geriye düştü. Son bölümde savunmada sorunlar yaşayan Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği 61-44 geride tamamladı. Dördüncü çeyrekte de istediği hücum organizasyonlarını ortaya koyamayan ekibimiz, karşılaşmadan 79-66 mağlup ayrıldı

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları