Panathinaikos'u darmadağın ettik!

THY EuroLeague'de Fenerbahçemiz, Panathinaikos Superfoods'u 84-63 mağlup etti.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, THY EuroLeague'nin 18.haftasında Panathinaikos Superfoods’u konuk etti. Takımımız, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da oynanan mücadeleden 84-63 galip ayrıldı.

Ahmet Düverioğlu, Panathinaikos karşısındaki 13 sayı ve 4 ribauntluk performansıyla "maçın adamı" oldu.

Karşılaşmayı, Genel Sekreterimiz ve Basın Sözcümüz Mahmut Uslu ile Asbaşkanlarımız Ozan Balaban, Önder Fırat, Tahir Sarıoğlu ve Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan da izledi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleye Ali Muhammed, Luigi Datome, Jan Vesely, James Nunnally ve Pero Antic beşiyle başladı. Hava atışı sonrasında maçın ilk hücumunu Fenerbahçemiz yaparken, bu hücum sonunda karşılaşmanın ilk basketi de James Nunnally’den geldi(3-0). İlk 3 dakikalık bölümde Datome ve Ali Muhammed de skora katkı yapan isimler olurken, konuk takımsa Singleton’ın basketleriyle maça ortak olmaya çalıştı(8-6). Çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünü 13-12 önde geçen Fenerbahçemiz, TV molasına da Datome’nin 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle 16-12 önde girdi. Mola dönüşünde bir kez daha sahneye çıkan Datome, 3 sayılık basketiyle farkı 7’ye çıkardı(19-12). Çeyreğin bitimine 1 dakika kala faul çizgisine giden Bogdan Bogdanovic farkı 9’a çıkarırken, son bölümde oyun dahil olan Ahmet Düverioğlu’nun son saniye basketi de çeyreğin sonucunu belirledi:27-16.

İkinci periyota Kostas Sloukas, Nikola Kalinic ve Ahmet Düverioğlu’nun basketleriyle 7-0’lık bir seri yakalayarak başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, farkı 18 sayıya çıkardı(34-16). Panathinaikos, Singleton ve Mike James’in basketleriyle maça tutunmaya çalışsa da Fenerbahçemiz ilk 5 dakikalık bölümü 40-22 önde geçti.

Bu bölümde savunmada önemli işler yapan takımımız, rakibin hücumlarını da durdurmayı bildi.

Geriye kalan dakikalarda ise karşılıklı basketlerle soyunma odasına 44-28 önde giren taraf Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız oldu.

Mücadelenin 3.çeyreğinde ilk 1:30’luk bölümde her iki takımda sayı üretemezken, bu seriyi bozan isimse 3 sayılık basketiyle Ali Muhammed oldu.(47-28). Çeyreğin geriye kalan bölümünde Jan Vesely, Kostas Sloukas ve Ahmet Düverioğlu’nun basketleriyle farkı koruyan Fenerbahçemiz, final periyotuna 60-45 önde girdi.

Karşılaşmanın final periyotuna 10-0’lık bir seriyle başlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, farkı 25 sayıya çıkardı(70-45). Konuk takımda ise bu seriye son veren isim 3 sayılık basketiyle Rivers oldu(70-48). Maçta son 1 dakikanın içine girilirken aradaki 20 sayılık farkı(78-58) koruyan Fenerbahçemiz, müsabakadan 84-63 galip ayrıldı.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları