Fenerbahçe Beko’nun konuğu Aliağa Petkim Spor

Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında bugün Aliağa Petkim Spor'u konuk edecek.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 2021-22 sezonu ikinci hafta maçında Aliağa Petkim Spor’u konuk ediyor. 3 Ekim Pazar günü  20.15’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 tarafından canlı yayınlanacak.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum:
 
Ekibimiz, 2021-22 sezonunda oynadığı iki resmi maçtan da galibiyetle ayrıldı. İlk olarak 26 Eylül Pazar günü Darüşşafaka deplasmanından 65-75'lik’galibiyetle dönen sarı-lacivertliler, 1 Ekim Cuma günü ise Turkish Airlines EuroLeague’de karşılaştığı Kızılyıldız’ı 61-57 mağlup etti. Kızılyıldız mücadelesinde Dyshawn Pierre 13 sayı, 4 ribaund, 2 blok ile 19 verimlilik puanına erişti. Devin Booker ise 8 sayı, 9 ribaund ve 3 asist ile 16 verimlilik puanına ulaştı.
 
Fenerbahçe Beko’da Danilo Barthel, dizindeki ağrı nedeniyle bu karşılaşmada yer almazken, takım idmanlarına hafta içerisinde başlayan Marko Guduric ve Şehmus Hazer de bu mücadelede forma giymedi.
 
Aliağa Petkim Spor’da son durum
 
Can Sevim tarafından çalıştırılan Aliağa Petkim Spor’un kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Gary Browne, Ömer Yasir Küçük, Justin Foreman, Erol Can Çinko, Boran Güler
Forvetler: Demitrius Conger, Sinan Sağlam, Yiğit Karalar, Peyton Alridge, Nusret Yıldırım
Pivotlar: Darko Planinic, Metehan Akyel
Koç: Can Sevim
 
İzmir temsilcisi, bu sezon lige iyi bir başlangıç yapamadı. İlk hafta karşılaşmasında 26 Eylül Pazar günü Pınar Karşıyaka’yı konuk eden Aliağa, mücadeleyi 59-92 kaybetti. Aliağa’da Nusret Yıldırım 13, Demitrius Conger 12 sayı buldu.
 
Geçmiş karşılaşmalar:
 
Lig tarihinde toplam 1126 galibiyeti bulunan Fenerbahçe Beko, rakibiyle bugüne dek iki kez karşılaştı ve bu maçlardan galibiyetle ayrıldı.
 
Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz sezon rakibini 93-70 ve 67-80 ile geçmişti.

Süperfb'ye devam... Süperfb Mobil Uygulamaları