Başkanımız Aziz Yıldırım, 2012 yılı olan mali genel kurul toplantısında oldukça sert açıklamalarda bulundu.
Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün 2012 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuştu.
Yıldırım gündeme dair oldukça sert ve önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Aziz Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;
*"Benim ve yönetimin burada 2 yıl daha sürem var." *"Bütün tesislerimizi Pendik civarında bir tesis alarak buraya taşımak istiyoruz." *"1998 yılında yapılan anlaşma ile biz stadı kiraladık. Şimdi stadın tapusunu almak istiyoruz." *"Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu her dönemde medya şike ve teşvik var diyor." *"1959 yılından beri olanların faturası bize çıkartılamaz." *"Devleti göreve çağırıyorum. Tüm kulüpler incelenmeli." *"Bunların yaptığı doğruysa SPK bize de yol göstersin biz de yapalım. Kanuna uygunsa yapalım. *"G.Saraylılar, şimdi Fenerbahçe'yi geçtik diyorlar. E geçersin tabi." *"Eğer bu statü devam ederse, Türkiye Kupası maçlarına A2 takımı ile maçlara çıkacağız. *"İhbar ediyorum, tribünde uyuşturucu var. Ailelere sesleniyorum çocuklara sahip çıksınlar. *Aykut Hoca ile devam edeceğiz. Sezon açılmadan gerekli yerlere gerekli isimleri alacağız.
"Bugün önemli bir gün bizim için 2011 yılında bugün burada konuşmuştum. Şampiyon olduktan sonra başıma gelenlerden dolayı 2012 yılında aranızda olamadım. Şimdi burada aranızdayım. Bugün burada yeni üyelerimiz de var. Celal Doğan yeni üye oldu, kendisine hoş geldin diyorum.
Benim ve yönetimin burada 2 yıl daha sürem var. Medyada gideceğime dair haberler çıkıyor ancak ben sözümün arkasında dururum. 2 yıl daha buradayım."
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN
PENDİK'TE YILDIRIM'IN ÇILGIN PROJESİ
"Bütün tesislerimizi Pendik civarında bir tesis alarak buraya taşımak istiyoruz. Tüm branşlar burada olacak. 300 dönümüne inşaat yapacağız geri kalan 300 dönemini de orman halinde bırakıp Fenerbahçe kampüsü haline getireceğiz. Bütün şubelerimiz orada olacak. Samandıra ve Dereağzı oraya taşınacak. Bütün Fenerbahçeli sporcular orada yaşacaklar, kulüp binası da oraya taşınacak.
Ataşehir'de Fenerbahçe Koleji var. Tebligat yaptılar boşaltın diye. Gittik bakanla görüştük. Sayın Turan Şahin ve Talat Bey'in çalışmaları sonucunda Ankara Milli Emlak araziyi satışa çıkartıyor. Biz de bu araziyi satın alacağız. Fenerbahçe'nin tapulu malı olacak.
Topuk Yaylası için gerekli insanlarla görüştük. Bu araziyi de satın alma konusunda girişimlerimiz oldu. Bir kaç ay içerisinde satın alınmış olacak."
"DEVLET BİZE PEŞKEŞ ÇEKMEDİ"
"Kenan Evren Lisesi sürekli gündemde. Biz bunları anlatamadık. Kenan Evren Lisesi ile ilgili devlete 3 okul yaptık. Okulun arazisini Kadıköy Belediyesi'nden satın aldık. Bu okul karşılığında 3 okulu tedarik ettik. Yeni gösterdikleri yerde kapalı spor salonunu yaptık. Bu üç okulun Fenerbahçe kulübüne maliyeti 30 Trilyondur. Biz devlete karşı bütün taahhütlerimizi yerine getirdik. Florya'daki arazi tahsise alındı. Sırf üyelerimizin kullanabileceği bir tesis yapılacak. Çalışmalar yapılıyor.
Fenerbahçe Kulübü iyi durumdadır. Geleceğin daha iyi olmasını için sizlerden onay almamız gerekiyor. Statla ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1998 yılında yapılan anlaşma ile biz stadı kiraladık. Şimdi araziyi almak istiyoruz. Bazı girişimler var ama çözülmedi."
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN
"2006'DAN BERİ ÖNÜMÜZÜ KESİYORLAR"
"2006'dan beri Fenerbahçe'nin sürekli önü kesiliyor. Bizim dava ile ilgili konuşmamam söyleniyor. Ben de bu uyarıya katılıyorum. Galatasaray Kulübü, açık bir şekilde söyleyeceğim, sürekli konuşuyorlar.
Biz kimsenin işi ile ilgili, diğer kulüplerle ilgili hiçbir şey konuşmadık. 2006'da Denizli'de şampiyonluğu kaybettik sonra bir baktık başka şeyler olmuş. Kapatıldı. 2009-2010'da yine oldu. Biz yine 2006 yılında bu travmayı atlattık. Her düştüğümüz noktada dimdik ayağa kalktık ve hep ayakta olacağız. Trabzon'la oynadığımız maçta stadımızda kaybettik. Bakan bile 'şaibe' var dedi. Bursa şampiyon oldu şaibe filan kalmadı.
Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu her dönemde medya şike ve teşvik var diyor. Eğer bir temizlik olacaksa 30 yıl önceden başlaması lazım. Eğer bu temizlikte benim dönemimde bir şey varsa ben bu suçun cezasını çekmeye hazırım. 1959 yılından beri olanların faturası bize çıkartılamaz."
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN
"DEVLETİN SAVCISI YOK MU?"
İki hafta önce Galatasaray Kulübü Başkanı 'Bizim önümüzü kesiyor' diyorlar. TFF Başkanına gidiyor el ele çıkıyorlar. Bu garip değil mi? Bu devletin savcısı yok mu?Ben savcıları göreve çağırıyorum. Buyrun göreve! Neden yapmıyorsunuz?
Galatasaraylı bir yazar var. "Aykut Kocaman 6222'den yargılanmalı" diyor. Üç sene önce gittik yağmur yağdı tribünden. Kimse bir şey söylemedi. İnsanların vicdanına kültürlerine bırakmak lazım bazı şeyleri. Bırakalım dostluk içinde futbolu yaşayalım. Galatasaray her şeyi yapar, adetleri bu. Sonra el uzatırlar. Madem ki samimiler. Lig bitimini beklerlerdi, gelirlerdi ne gerekiyorsa yapardık.
Maç var, yok "Ben nerede oturacağım, yok "Lizbon'a beni davet ederlerse". Ararsın beni söylersin, biz de gereken neyse yaparız. Gazeteye konuşulmaz.
Bunlar yanlış şeyler. Ben ne olduklarını iyi biliyorum. İki sene önce 'sizin yaşadıklarınızdan çok faydalanmamız lazım' diyenler olaylardan sonra nasıl hareket ediyorlar. Yine aynı olaylar devam ediyor."
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN
"DEVLET KULÜPLERİ İNCELESİN"
"Bir taraftan UEFA kriterleri, diğer yandan devletin vergi isteği (haklılar onu da söyleyeyim). 87 trilyon bu sene vergi verdik. Devleti göreve çağırıyorum. Tüm kulüpler incelenmeli. Ben bir Türk vatandaşı olarak kim ne kadar vergi veriyor, bilmek istiyorum.
Her gün biz zengin çocuğu gösterildik, Galatasaray ise fakir gösterildi, 2006 yılıNDA. Şimdi geldik bu güne 'biz Fenerbahçe'yi geçtik' diyorlar. Tabii geçersiniz, geçmemeniz için bir neden yok. SPK filan var. Bunların yaptığı doğruysa SPK bize de yol göstersin biz de yapalım. Kanuna uygunsa yapalım.
Paraları alıyorsun, devlet stat yaptı. Fenerbahçe hiçbir şekilde yapılan bir stada engel olmaz. Bizden, yönetici arkadaşlardan kimse çıkıp da Galatasaray'ın yaptığı statla ilgili yorum yapmadık. Stat yapıldı, yollar yapıldı 800 Trilyon. Bedavaya stada oturdular. Devlet ile yaptıkları hiçbir protokole uymadılar. Biz bir şey yapıyoruz hemen ceza, stat devletin stadı, bizim stat da devletin stadı. Stat devletin, yapan devlet, e bir de isim hakkı sattılar. Şimdi Fenerbahçe'yi geçtik diyorlar. E geçersin tabi.
3 sene en az 70 Milyon Dolar taraftardan kazandılar. 50 milyon falan diyorlar, locaları peşin sattılar oralardan kazandılar. Kendilerini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum.
İyi ki ben Fenerbahçeliyim"
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY'E TIKLAYIN..
"30 TRİLYON ALMAMIZ LAZIMDI, 4-5 TRİLYON ALDIK"
İddaa'da %93 yabancı %7 Türk takımları oynanıyor. %7'nin de %1.3'ü Fenerbahçe, 30 trilyon almamız lazımken, 4-5 trilyon aldık. Diğerleri ile aynı alıyoruz. Aynı durum havuz için de geçerli. Kulüp ile AŞ'de yok artık. Sorun var. Devletin yayınları serbest bırakması lazım. Sponsporluklara kolaylık getirmek lazım. Amatör şubelerde her yerde Fenerbahçe var. Bir hareketlilik var bu bizim sayemizde ama her sene 30 trilyon açık var. Fenerbahçelilerin kulübe sahip çıkması lazım. Yeni Tüzük Tadilatı ve üye çalışmaları olacak. 1 milyon üye hedefliyoruz.
5-10 senelik bir proje olacak. Bütün Anadolu'ya çıkacağız ev ev gezeceğiz. En az 1 milyar dolar bankada parası olan bir Fenerbahçe olur. Sadece bu paranın faizinden amatörlerin masrafı çıkar. Hayal gibi geliyor ama ben 4-5 senedir bunu düşünüyorum. Bu şekildeki durumda bu borçlar mutlaka olacaktır."
"TFF'YE SÖYLEDİM, BÖYLE OLURSA A2 ÇIKACAK"
"Bir diğer konuda Türkiye Kupası, çok önemliydi. Biz kazanınca o da önemsiz oldu tabii.
Her maç için 250 bin Euro maç parası ödüyoruz. 2 milyon Euro Türkiye Kupası'nda zarar ediyoruz. Eğer bu statü devam ederse A2 takımı ile maçlara çıkacağız. Bunun altından kalkamıyoruz. Oynadıkça para kazanacağımız yere para kaybediyoruz. Bir de sürekli maç oynuyoruz."
"TRİBÜNDE UYUŞUTURUCU VAR, İHBAR EDİYORUM"
"En büyük sorunlardan biri de bu amigo işi. Biz de hata yaptık 2004'e kadar yanlarında oldum ben de. Bilet filan kestik her şeyi. Öyle bir noktaya geldik ki kendisi Reis oldu. Ayrıca, Fenerbahçeli de değil Beşiktaşlı, önemli şeyler söyleyeceğim. Birbirleriyle kavga ediyorlar dövüşüyorlar.
Karabük maçında 'şike şike' diye bağırdılar. Her şeyi unuturum bunu unutmam, öleceğimi bilsem unutmam. Fenerbahçeli adam böyle bağırmaz. Ertesi gün hatalarını anladılar. biz öyle şey demedik diyorlar. Stadın dışından stadın içine şeyler attılar. Cezayı çaktılar. Çekoslavakya'da kapıları kırmaya çalıştılar. 10 Bin Euro ceza aldık. Bunlar geçen savcılığa dilekçe verdi, 'başıma bir şey gelirse Aziz Yıldırım'dan' diye. Hem korkuyor, hem cesaretliymiş gibi davranıyor.
Ama ben ihbar ediyorum, tribünde uyuşturucu var. Ailelere sesleniyorum çocuklara sahip çıksınlar."
"AYKUT HOCA İLE DEVAM EDECEĞİZ"
Aykut Hoca ile devam edeceğiz. Kendisi bir çalışma yapıyor. Sezon açılmadan gerekli yerlere gerekli isimleri alacağız. Ben her sabah uyandığımda Fenerbahçeli olarak mutlu uyanıyorum. Bizim diğer kulüplerle ilgimiz yok. Samimi olmakta fayda var."