Galeri » 2020: Sivilceli gençlerin yazı! [ Galeri Ana Sayfa ]

2020: Sivilceli gençlerin yazı!

6
SİVİLCELİ GENÇLERİN YAZI
Avrupa'da dev kulüpler gözlerini, daha önce hiç olmadığı kadar 'sivilceli' genç oyunculara çevirdi. Kai Havertz, Lautaro Martínez, Jadon Sancho, Timo Werner, Leroy Sane, Eduardo Camavinga, Ferran Torres, Achraf Hakimi, Eric Garcia ve Victor Osimhen transferde en çok adı geçen oyuncular ve bu isimlerin yaş ortalamaları sadece 20.9...
5
EĞİLİM DEĞİŞTİ
Avrupa'nın büyük kulüpleri bu yaz transfer döneminde transfer planlarını genç isimler üzerine kurmuş gibi görünüyor. Bu doğrultuda dev kulüpler hiç olmadığı kadar büyük rakamları genç isimler için harcamaktan çekinmiyor. Uzun vadeli sözleşmelerle ve bonservis bedelleriyle kadroya katılan isimler, büyük bir kumar olsa da eğer başarılı olurlarsa da kulüplerinin geleceğini tamamen garanti altına alabilecek kalitedeler.
4
ALMANYA-İNGİLTERE TRAFİĞİ PATLADI
Yukarıda ismi geçenler arasında gelecek sezon hangi formayı giyecekleri belli olanlar da var, henüz yeni adresi belli olmayanlar da var. Werner, Sane, Sancho, Havertz gibi isimler düşünüldüğünde Almanya-İngiltere arasında transferler hiç olmadığı kadar artış gösterdi. Timo Werner çoktan Chelsea'ye imza atarken, Kai Havertz'in de kısa süre içinde onu takip etmesi muhtemel görünüyor. Leroy Sane, Almanya'ya bu sefer Bayern Münih formasıyla döndü. Manchester United ise, Jadon Sancho için tüm şartları zorlamaya devam ediyor.
3
İTALYA GENÇLEŞİYOR
İtalya'da Inter transferde en hızlı takımlardan birisi olurken, 21 yaşındaki Achraf Hakimi'ye kadrosuna kattı. Inter'in sıradaki hedefi de genç İtalyan yetenek Sandro Tonali olacak. Juventus ise, Barcelona ile girdiği dev takasta 23 yaşındaki Arthur'u kadrosuna katarken, 30 yaşındaki Pjanic'i ise Katalan kulübüne gönderdi. Barcelona, bu yaşlanmaya rağmen trende uygun hareket ediyor ve 22 yaşındaki Lautaro Martinez için Inter'in kapısını aşındırmaya devam ediyor.
2
İSPANYA'DA DA DURUM FARKLI DEĞİL
İspanya'da da genç oyuncular için transfer planları pek farklı değil. İspanya'da Real Madrid henüz 17 yaşındaki Eduardo Camavinga için milyonları saçmaya hazır. 20 yaşındaki Ferran Torres de Pep Guardiola'nın ilgisini çekmeyi başardı ve İspanya'ya her an veda edebilir. Barcelona, Lautaro için transfer çalışmalarına devam etse de tek plan bu değil. Aynı zamanda Barcelona doğumlu 19 yaşındaki Cityli Eric Garcia için de eski dost Pep Guardiola'dan transfer onayı bekleniyor.
///