Orhun: "Alpersizlik..."
Yazarlarımızdan Tolga Orhun, 5-0 kazandığımız Gaziantepspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.
news_image

Yazarlarımızdan Tolga Orhun, 5-0 kazandığımız Gaziantepspor maçının ardından değerlendirmelerde bulundu.

İşte Tolga Orhun'un o yazısı:

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçı sonrasında Cardozo ile Emenike forma değişseydi, maçın skoru daha farklı olur demiştik. Dün akşam da Sow ya da Kuyt ilk yarıda Gaziantep forması girseydi devre skoru 5-2 Antep lehine olabilirdi.

Gaziantep sene başından beri ilk kez bir 45 dakikada bu kadar pozisyona girdi. 10 ve 45. dakikalar arasında deyim yerindeyse ablukaya aldılar Fenerbahçe kalesini. Mert’in sadece 1 kurtarış yaptığı bu devrede, 2 top çizgiden çıkarıldı, 5 metreden de en az 3 net gol kaçırıldı.

Peki ne oldu da son 6 haftadır pozisyon vermeyen Fenerbahçe bir anda bir sezonluk pozisyon gördü kalesinde?

* Şeffaf Orta Saha: Diego, Emre ve Mehmet Topal’lı 3 lü orta saha ( hatta Diego’yla 2.5 ) ilerideki 3’lüden de Kuyt dışında defansif katkı gelmeyince şeffaflaştı. Diego’nun bu kadroda oynayabilmesi için Alper’in mutlaka sahada olması gerekiyor. Diego’dan katkı almak isteniyorsa, ona uygun bir kadro ile oynamak şart.

* Emenike Tercihi : Fenerbahçe yıllarca kazanmaya çalıştığı forvetler yüzünden şampiyonluklar kaybetti. ( Kezman, Guiza ve şimdi de Emenike ) Emenike her ne kadar dün gol atmış olsa da oyun olarak yine sahada pek gözükmedi. Özellikle Fenerbahçe’nin geriye yaslanmak zorunda kaldığı dakikalarda ileride hiç top tutamadı, İsmail Hoca sanırım Rize maçının son 15 dakikasında yaptığı asistlerin etkisinde kaldı.

* Alpersizlik : Emenike’ye kadroda yer bulmak için kadroda bir oyuncunun kesik yemesi gerekiyordu, bu da ne yazık ki Alper oldu, ileri uçta Sow yerine Emenike tercihi, Sow’u sola, Alper’i de yedek kulübesine mahkum etti.


Futbol matematik değil elbet ama, Fenerbahçe’nin kodları, şifreleri belli.

Meireles, Emre ve Mehmet Topal’lı 3 orta saha özellikli orta saha ile oynadığında ileri üçlü Sow, Emenike, Kuyt’ı kaldırabiliyor. Ama burada yine de Alper, Sow, Kuyt üçlüsü savunma anlamında da Fenerbahçe’nin en kuvvetli kadrosu. 3 orta sahalı oyunda Caner ve Gökhan Gönül de performanslarını ikiye katlıyor. Gaziantep maçının her iki 45 dakikasında bile bunun gerçekliğini test etmek mümkün.

Diego’lu orta saha tercihinde ise Alper ileri 3’ün olmazsa olmazlarından. Hatta oyun o zaman 4-3-3’ten biraz daha 4-2-3-1’e kayıyor. Her iki sistemi oynayacak deneyime sahip bu takım rakibe göre sahaya dizilebilir. Trabzonspor gibi sahasından çıkmayı düşünmeyen bir takıma karşı 83 dakika Selçuk Şahin ile oynamak ne kadar yanlışsa, fiziksel olarak güçlü bir rakibe karşı, çok kötü bir sahada Meireles yerine Diego tercihi daha da yanlış.

İsmail Hoca’nın oyuncuları kaybetmemesine saygı duymakla beraber, onları sadece oynatmak çözüm değil, onları doğru maçlarda katkı verebilecek pozisyonlarda oynatmak gerekiyor ki Emenike bu durumda her zaman Sow’un alternatifi olarak yedek kulübesinde olmalı.

Sözün özü, şanslı bir ilk yarı ve sonrasında ufak bir rutüşla peşpeşe gelen gollerle deplasmanda 5-0’lık önemli bir zafer. Ligin boyu kısaldıkça puan kaybı artık tahammül edilemez durumda.

Geçen seneye göre 2 puan daha fazla toplayan Fenerbahçe, şunu unutmamalı ki rakipleri de kazanıyor. Bu nedenle sürpriz puan kayıplarına engel olup, Kadıköy’de iki ezeli rakibi yenmek şampiyonluk için kritik viraj olacak.

Tüm soru ve yorumlarınız için
twitter: torhun



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 0
Kaynak :
SüperFB
Mobil


///