Kocaman'dan Emenike vurgusu
Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, Beşiktaş derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.
news_image

Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, Beşiktaş derbisi öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

İşte Kocaman'ın o yazısı;

İsmail Kartal ben buradayım demek istiyorsa, bu işi ben yapabilirim demek istiyorsa bu maçı alması gerekmektedir. Taktik olarak da fizik olarak da mental olarak da çok iyi bir takım sahaya sürüp bu maçı alması, hem ona karşı azalan güveni artıracak hem de  4. yıldız konusunda takıma da özgüven verecektir.

İyi organize olan bir Beşiktaş var şu anda. Orta sahası oldukça dinamik. Veli ve Atiba basmadık yer bırakmıyor. Ama bence en büyük handikapları bekleri. Bu beklerin ve özellikle Necip'in yeterince hücum güçleri yok ve stoperleri de ağır. Doğru hamle kesinlikle Emenike olacaktır. Hatta Sow ilk 11 de başlamamalı ve şu anda çok formda gözüken Alper sol tarafta oynamalıdır. Pozisyona girip kaçırmayı, hiç pozisyona girememeye tercih ederim.

Sağ bekte kimi kullanacaklarını henüz bilmiyorum ama Necip oynayacak olursa Caner ve Alper ile o kanat rahatlıkla kullanılabilir ve oldukça verim alınır diye düşünüyorum.

Kaleci performansı olarak Volkan'ı bir adım önde görüyorum. Tolga'nın bu aralar formda olmadığını söylemek sürpriz olmayacaktır.

Biliç'in 'Gökhan'ı aramayız' cümlelerine çok katılmıyorum. Caner'in çok daha özgüvenli ileri çıkmasına sebep olacak Gökhan'ın olmaması. Çünkü alanını çok boşaltan Caner ters ayakla çalımlar atabilen ve içeri rahatlıkla sokulan Gökhan karşısında çok zorlanırdı. Hatta, genel yıllık Caner performansına bakarsak görebileceği erken bir sarı kart ile oyundan da kopabilirdi. Biliç'in dediklerinin aksine maçın çözümü bu kanattan gelebilir.

Ben büyük maçlarda sabırlı oyun, birbirini tartma gibi cümlelere katılmıyorum. Benim gol yedikten sonra panik yapan, deli gibi saldıran takımlar görmekten midem bulandı artık. Çıkacaksın, birinci dakikadan itibaren karşı kaleye gitmenin ve maçı çözmenin yollarını arayacaksın. Maçı dengeye alayım derken ilk dakikalarda gol yiyip sonra bunu çıkarmak için çok uğraştığı bir sürü maçını hatırlıyorum Fenerbahçe'nin.  Senin asli görevin maç kazanmak, rakibin bir dünya devi değil. Formanın hakkını vereceksin !

İsmail Hoca Fenerbahçe haddini bilmez haddini bildirir diyordu ya, işte bunu ispat etmesini bekliyoruz hep beraber.  Kısacası bu bir maç değil, bu kamuoyunu lehine çekmek, özgüven depolamak ve geleceğe dair ışığı görmemizi sağlamak için galibiyetle bitirilmesi gereken bir maç.

Maçtan sonra görüşmek ve maçın nerelerde çözüldüğünü analiz etmek üzere iyi haftalar.



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 0
Kaynak :
SüperFB
Mobil


///