Kocaman: "Hayırlı olsun"
Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, İsmail Kartal'ın Fenerbahçemiz'de teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.
news_image

Yazarlarımızdan İhsan Kocaman, Ersun Yanal'ın istiafasının ardından teknik direktörlük görevine İsmail Kartal'ın getirilmesi hakkında bir yazı kaleme aldı.

İşte İhsan Kocaman'ın yazısı;

İsmail Kartal’a ve Fenerbahçe’ye hayırlı olsun.

Öncelikli olarak durumun kötü olduğunu düşünüyordum Ersun hoca istifası ile birlikte. Fakat şimdi bulutlar dağılmaya başladığında, sanki sezon içinde zaten ilk haftalarda bu ayrılığın gerçekleşecek olduğunu sezebiliyorum. Gidenin arkasından çok fazla spekülasyon yapılıyor, ülkemiz için bu normal. 

Şimdi sorularımıza gelelim. Benim kafamı kurcalayan, bu kadar kötü, bu kadar aksi, bu kadar küfürbaz bir adam ise Ersun hoca, bu yıldız dediğimiz futbolcular buna nasıl katlanmışlar? Doğrusu bu ya, bilmiyor olabilirler mi? Biliyorlarsa neden seslerini çıkarmadılar? 

İsmail hoca bütün bunları, en yakınında olan kişi olarak bilmiyor muydu?

Menajer dediğimiz arkadaş, bu kadın ilişkileri, disiplinsizlik ve küfür olayları ile ilgili neredeydi, ne yapıyordu, rapor verdi mi hiç?

Ortada bu yazılanlar doğru ise ve  sezon açılırken hocanın tüm karakteri bozulmamışsa, öyle ya bir anda kötü huylara sahip olmuş olabilir (!), hoca bunları yapıyorken toz konduramadığımız isimler neden suçsuz ve sadece Ersun hoca suçlu?

Bu sorular benim kafamı hep kurcalayacak. Belki de Aziz Yıldırım yavaş yavaş kopmayı, durumun kötüye gittiğini gördü ve el koydu. Olabilir ki futbolcularda bu duruma alışmıştır ve disiplinsizlik işlerine geliyordur, kim bilir. Başkan belki de sezonu kurtardı! Ama sonucunda haklı bile çıkacak olsa, olay benim açımdan vizyonsuzluktur. Riske gireceksin arkadaş, bu kadar ayyuka çıkmış olayları yutmayacaksın ve sezon bittiğinde sözleşme yapmayacaksın. İlkeler diyecek ve hocaya teşekkür edip yollayacaksın. Sonrasında ise bol bol vakit olacak yeni hoca için. Doğrusu bu değil mi, yoksa ben mi yanlışım.

Teknik kısıma gelince, İsmail Hocayı çok net olarak bilmiyorum. Çok mükemmel hocalar ile çalışmadı. Hani süper üstatlarla çalıştı ve onlardan çok şey öğrendi diyecek olsam yalan olur. 

Futbolcuların onu seviyor olması avantaj. Taraftarın kredisinin biraz uzun sürebilecek olması avantaj. İçeride uzun sayılacak bir süredir yardımcı hoca olması ve takımı tanıması avantaj. 

Ben notumu, takımı gençleştirebilirse, altyapıdan oyuncu katabilirse o zaman vereceğim. Genel olarak bu tarz örneklerin sonucunda bu tarz gelişimler olması gerekiyor. Boş vakitlerinde altyapıları izledi ise, kapasitelerini biliyorsa, onlara güvenecekse ve bizde heyecanlanacaksak, o zaman iyi olmuş, isabetli olmuş diyebileceğiz. 

Bir kere stoper bölgesi hariç takım sorunlu gözükmüyor. Mazeret olarak bunu kullanamazlar. Çalışacaklar, motive edecekler ve başaracaklar. Bir kere gelir bu şans -ki Ersun hocaya gelmişti- iyi değerlendirmek lazım. Konu sadece başarılı olmak değil, aynı zaman iz bırakmak, karakterli olmak, dağılmamakta gerekecek.

Neticede analizler, yorumlar, niyetler içerisinde bir sezona başlıyoruz. Ne olacaksa hepimizin gözleri önünde olacak. Tek istediğim, yaşlanan takıma en azından 3 genç oyuncu monte edebilmek sezon sonuna kadar. Bunu yapabilirse ben başarılı sayacağım.



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 2
Kaynak :
SüperFB
///