Güzel Bir Nisan Akşamı...
Konu ya da şahıslar kim olursa olsun olgun olacaksın, doğruları konuşacaksın, bir Anadolu takımının hocası sen iyi oynadığında hakkını veriyorsa sende iyi oynayan takımın hakkını vereceksin. Lafım İsmail hocaya.
news_image

Maçı hepimiz izledik ve Bursa çok daha iyi oynadı, çok daha dersini çalışmış oynadı. Tamam eksiklikler var, tamam şanssızlığın var, olaylar var vs. kimse seni suçlamıyor ama röportaja gelince biz daha iyi oynadık, biz hak ettik, biz oyuna hakimdik, pozisyon vermedik vs. oldum olası bu tarz eyyam açıklamaları sevmedim, İsmail hoca sende yapma, Bursa iyi oynadı, daha net pozisyonları var ve biz sabırlı, akıllı oynadık ve maçı kazandık de geç git.

Bu kadro ile Fenerbahçe bu noktada olduğu için tebrik etmek gerekiyor. Ben takımın çok önemli eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. İleri 3’lü yetersiz bu takımda, seneye net önlem alınacaktır. Akıllanmış bir Stoch sol tarafa çok iyi gelecektir. Bir önemli forvet bir yedek Türk forvet alınmalıdır. Sağ tarafa daha genç ve daha hızlı, adam eksilten bir sağ açık alınmalıdır. Bunları sezon bittiğinde daha detaylı konuşuruz.

Önemli noktaların altını çizelim.

1- Emenike’nin 10 milyon ettiği yerde Fernandao 10 milyon rahatlıkla eder. Sadece gol atmak adına değil, güçlü olmak adına, topu tutmak adına, forvet gibi 2 uç oyuncu ile oynarken ortada oynayacak bir santrafor olarak, şampiyonlar liginde senden güçlü takımlara ezilmemek ve topu ilerde tutmak adına bence seneye kesinlikle düşünülmesi gereken bir oyuncu.

2- Mehmet Topal nasıl bir oyuncudur. Nasıl bir hırstır, nasıl bir önsezidir nasıl bir pozisyon almadır. Bu takımda aldıkları ne olursa olsun hangi futbolcu aldığını yüzde yüz hak ediyor dersen, kesinlikle Mehmet Topal derim. Allah nazarlardan saklasın.

3- Volkan... Beğensek de Volkan beğenmesek de Volkan. Müthiş bir kaleci, hataları mutlaka var, pozisyon olarak da var, karakter olarak da var ama bir kaleci takımını oyunda tutmalı diye kurulan cümlelere mana veren adamdır Volkan. Çok iyi toplar çıkarıyor ve aynı zamanda yanlışlıkla topa çıkarak nerede ise gole davetiye de çıkarıyor. Artıları ve eksileri bir kefeye koysak net bir şekilde Volkan...

4- Şenol Güneş... Hocam takıma farkını koymuşsun, felsefen var, güzel konuşuyorsun ama bu maç ile ilgili konuşmuyorum desen de hakemlere çok fazla takılıyorsun. Haksız değilsin, yıllardır seninle hemfikirim, küçük takımları ince ince doğruyorlar ama dünyada da böyle. Böyle diye doğru budur demiyorum ama bu maç o kadar kötü yönetimli bir maç değildir. Penaltı yoktur ve gol dediğin ofsayttır. Hakemlere takılmaktansa takımını bozdurmayacaksın ve seneye üstüne koyarak devam edeceksin. Forvetini, Şener’ini Serdar’ını kaybedersen, büyüklere ezilirsen devranın dönmesine sende destek vermiş olursun...!

5- İsmail hoca doğru hamle ile maçı getirmiştir. Maç gelmeye bilirdi doğruya doğru ama elinde hamle şansı nerede ise yok iken doğru bir hamle ile Hasan Ali’yi oyuna alması ve Volkan’ı durdurması alkış hak eden bir harekettir. En önemli eksiği takımın kornerlerde bence yeteri kadar etkili olamamasıdır. Bu noktada ya çalışma konusunda sıkıntı vardır ya da oyuncu planlamasında sıkıntı vardır.

6- Gecenin en önemli hareketi bu maç değildir. Gecenin en önemli hareketi Fenerbahçe Ülker’den gelmiştir. Bu maç oynanırken bile aklım oradaydı. Çok önemli bir başarıdır ve doğru planlamanın ne demek olduğunu bizlere göstermiştir. Konu; doğru kadro, doğru hoca ile ve profesyonel bir anlayış ile Avrupa’da başarının sağlanacağının ön gösterimidir. Futbol ve Basketbol gibi dev branşlarda ‘bizim çocuk, bizim çocuklar, emekleri çok bu oyuncuların bir sözleşme daha yapalım ‘ gibi amatör düşüncelerin ne kadar boş olduğunun da bir ilanıdır. Tebriklerin en büyüğü de Ülker grubunadır.

Not: iki şampiyonluk adayının maçına kadar puan kaybetmez ise Fenerbahçe, şampiyon olacaktır...



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 0
Kaynak :
SüperFB
Mobil


///