Avrupa futbolunda bir ilk: UEFA, kıta dışı maçlara onay verdi
Avrupa futbolunda bir ilk gerçekleşiyor. La Liga'dan Villarreal ve Barcelona ile Serie A'dan Como ve Milan, kıta dışındaki statlarda karşılaşacak. UEFA, maçların oynanması için yapılan başvuruları kabul etti.

UEFA, Avrupa futbol tarihinde bir ilke imza atılmasını onayladı. La Liga ekipleri Villarreal ve Barcelona, ligdeki 17. hafta maçını kendi evlerinde değil, ABD'nin Miami kentinde oynayacak.
Benzer şekilde, Serie A takımlarından Como ve Milan da 16. haftadaki karşılaşmalarını Avrupa kıtası dışında, Avustralya'da gerçekleştirecek.
Her dört kulüp ve ilgili federasyonlar, maçların kıta dışındaki yerlerde oynanabilmesi için UEFA'ya resmi talepte bulunmuştu. UEFA, bu başvuruları kabul ederek tarihe geçilmesini sağladı.
Bu onayla birlikte Avrupa futbolunda bir ilk gerçekleşmiş olacak: Ulusal lig maçlarının kıta dışındaki bir ülkede oynanması mümkün hâle geldi.
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Kaynak :
Sporx.com
EN ÇOK OKUNANLAR
- Samsunspor'dan Musaba için Galatasaray açıklaması
- Fenerbahçe'ye dev gelir!
- Futbolda şike kumpası soruşturmasında 4 isim için karar
- Fenerbahçe'de transfer için yeni gelişme!
- Şekip Mosturoğlu: "Aziz Yıldırım da Savcı'ya bilgi verdi"
- TFF, bahis oynayan 30 gözlemciyi PFDK'ye sevk etti!
- Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest
EN ÇOK YORUMLANANLAR




