
Euroleague'de Partizan-Fenerbahçe Beko maçında, Sırp taraftarların açtığı ırkçı pankart tepki çekti.
Ligin 12. haftasında Fenerbahçe Beko'nun, Partizan'a konuk olduğu maçta Sırp taraftarlar, 1389'daki I. Kosova Savaşı'nda Osmanlı Padişahı I. Murad'ı hançerleyerek şehit eden Milos Obiliç'i tasvir eden bir pankart açtı.
Tribünlerde dakikalarca Türkler aleyhine tezahüratlar yapılırken açılan skandal pankart büyük tepkiye neden oldu.
Fenerbahçe Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında çirkin olayla ilgili gerekli yerlere şikayette bulunacaklarını belirtti.
"ŞİKAYETİMİZİ BİLDİRECEĞİZ"
Ciritci yaptığı açıklamada, "Bu koreografi biz orada idman yaptığımızda da duruyordu. Yetkililere gerekli şikayetlerimizi yaptık ama ona rağmen bunun asılmasına izin verdiler. Biz maçtan sonra da yetkililerle görüşüp bu durum hakkında açıklama istedik. Gerekli yerlere şikayetimizi tekrar bildireceğiz ama en iyi cevabı sahada oyuncular verdi. İnşallah rövanşta da onları güzelce ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe Beko, deplasmanda Sırbistan ekibi Partizan'ı 99-87 yendi.
superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
- Mahmut Uslu: "Yabancı ve Türk, 2-3 teknik direktör"
- A Milli Takım'da sakatlık: Kerem Aktürkoğlu!
- EuroLeague'de skandal: Fenerbahçe'den özür dilediler!
- Hakan Safi'den teknik direktör ve transfer yanıtı!
- Fenerbahçe'den talep 25 milyon euro: Kim Min Jae
- Atletico Madrid'den Sörloth kararı! İşte istenen rakam
- Hull City, Premier Lig'e yükseldi!
- Hakan Safi'den Osimhen açıklaması: "İstesem alırdım"
- Fenerbahçe'ye Fenerium'dan dev gelir!
- Hakan Safi'den Aziz Yıldırım için olay iddia!
- Edson Alvarez için açıklama: "Fenerbahçe'de kalmayacak!"
- Buraya 1 günde gelinmedi: Fenerbahçe'nin istikrarı
- Kaptan'dan çağrı
- Şekip Mosturoğlu: "Büyüklüğümüz Galatasaray'ın ötesinde bir büyüklük"




