1907 Fenerbahçe, yarı finalde!
League of Legends (LoL) Şampiyonluk Ligi 2017 Kış Mevsimi çeyrek final serisinde 1907 Fenerbahçe Espor ile HWA Gaming karşı karşıya geldi. İşte 1907 Fenerbahçe Espor - HWA Gaming serisinden tüm detaylar...
news_image

League of Legends (LoL) Şampiyonluk Ligi ikinci çeyrek final serisinde sezonu beşinci bitiren 1907 Fenerbahçe Espor ile dördüncü HWA Gaming karşı karşıya geldi. 1907 Fenerbahçe Espor, beş maça uzayan seriyi kazanan taraf oldu. 

1907 Fenerbahçe, meta dışında tercihler yapmasının yanında alan kontrolü olmayan şampiyonlar tercih etti. Seçim ekranından daha geride çıkan Fenerbahçe, ligin en iyi orta koridoru seçilen Frozen'ın Xico karşısında arka arkaya skorlar vermesiyle felaket bir başlangıç yapmış oldu.

1907 Fenerbahçe, orta koridorda kaptırdığı üstünlüğü diğer koridorlarda yakaladığı skorlarla dengeledi. Reach'in performansıyla oyunda öne geçen 1907 Fenerbahçe, orta koridorda çıkan ilk takım savaşından hiç skor vermeden 3 skor alarak kar topu etkisini başlattı. İki alev ejderini de alan 1907 Fenerbahçe, Thaldrin ve Frozen ikilisinin beşe karşı yaptığı takım savaşından galip ayrılarak maçı bitirdi.

Normal sezonda ligin en iyi orta ve geç oyun takımı olan 1907 Fenerbahçe, erken oyunda kötü oynadıktan sonra bir kez daha geriden gelip maçı kazanmış oldu.

1907 FENERBAHÇE ESPOR - HWA GAMING 1. MAÇ ÖZETİ 

FENERBAHÇE, İKİNCİ MAÇI DOMİNE ETTİ

Serinin ikinci maçına 1907 Fenerbahçe, Frozen'ın rövanşıyla ve acı intikamıyla hızlı başladı. Reach'in desteği ile birlikte ilk skoru alan Frozen, seviye üstünlüğünü maçın tamamına yaymayı başardı. İlk maçın oyuncusu olan Reach, ikinci maçta da yine Lee Sin ile performansını artırarak sürdü.

Baron güçlendirmesini aldıktan sonra haritanın her yerinde bir Frozen görüldü. Tüm koridorlarda büyük baskı kuran 1907 Fenerbahçe, iki alev ejderinin üstüne katliamla birlikte oyunu sistematik bir şekilde bitirmeye başladı. Üçüncü alev ejderi sırasında Fenerbahçe, dengesiz yakalandı ve HWA sürpriz biçimde bu alev ejderini aldı. Thaldrin'in burada biten savaşın ardından skorları toplamasıyla 1907 Fenerbahçe üstünlüğünü korudu. Eşya ve moral olarak da çok çok önde olan 1907 Fenerbahçe, orta koridordaki katliamın ardından çok rahat bir şekilde maçı galip kapattı.

1907 FENERBAHÇE ESPOR - HWA GAMING 2. MAÇ ÖZETİ 

FENERBAHÇE, REHAVETİN BEDELİNİ ÖDEDİ

Serinin üçüncü maçında Fenerbahçe, Thaldrin için Camille, Frozen için Ahri'yi seçerek önemli bir avantajla seçim yasaklama ekranından ayrıldı. Fenerbahçe adın basit hatalar ve rehavet bu maçın kaderini belirledi. İlk iki skoru Koreli orta koridor ve ormancısı Frozen ve Reach ile veren 1907 Fenerbahçe, HWA karşısında kötü başladı. Thaldrin'in performansı ve takım savaşlarıyla 1907 Fenerbahçe oyuna geri dönse de, HWA'nın Baron güçlendirmesini alması dengeyi tekrar bozdu. Ardından gelen Frozen ve Reach skorları Fenerbahçe adına adeta oyunun sonu oldu. Maç kapatmakta sıkıntıları olan HWA, bu kar topu etkisini iyi değerlendirdi ve kolay bir şekilde maçı kazandı. 

1907 FENERBAHÇE ESPOR - HWA GAMING 3. MAÇ ÖZETİ 

HWA GAMING, SERİYE EŞİTLİĞİ GETİRDİ

Serinin dördüncü maçı, belki de Şampiyonluk Ligi'nde sezonun en iyi maçıydı. Seçim yasaklama ekranında dikkati çeken, Frozen'ın Talon seçimi oldu. Fakat, buna rağmen maça iyi başlayan taraf HWA oldu ve erken oyunda büyük bir üstünlük kurdu. Oyunun orta aşamasını iyi oynayan Fenerbahçe, dengeyi sağladı. Takım savaşlarındaki üst düzey koordinasyonu seri boyunca dikkat çeken sarı lacivertliler, belki de en büyük hatasını bu maçın ortasında yaptı. Baron güçlendirmesi için oyun yapmaya çalışan 1907 Fenerbahçe, takım savaşını kaybetti. Fakat, Padden'ın oyunu ve pozisyon alması 1907 Fenerbahçe'yi oyuna tekrar ortak etti. Thaldrin'in Padden'a katılmasıyla birlikte 2'ye karşı 4 skor alınca üstünlüğü tekrar aldı. HWA ise ormanda çıkan takım savaşını kazandı ve 3 kişi ile orta koridordan gidip maçı hızlıca bitirmeyi başardı. HWA, böylece 2-0 geriden gelip seriye 2-2'lik dengeyi getirdi. 

1907 FENERBAHÇE ESPOR - HWA GAMING 4. MAÇ ÖZETİ 

FENERBAHÇE'DEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Moral olarak üstünlüğü alan HWA, 1907 Fenerbahçe karşısında Elise, Lucian, Vladimir, Braum, Gragas seçimleriyle erken oyunu hedefledi ve büyü hasarına yöneldi. 1907 Fenerbahçe ise Nautilus, Rengar, Syndar, Lulu ve Ezreal'ı seçerek orta ve geç oyunu hedefledi.

Serinin son maçının ilk dakikalarında Reach orman kamplarını dolaşırken, Trix ise koridorlara baskınlar düzenledi. Alt koridordaki baskınla birlikte HWA, ilk skorları ve ilk okyanus ejderini aldı. Alt koridorda Emtest ve Revanche'ın performansları karşısında, Padden ve Japone'nin kötü koridor performansları da oyunu HWA'ya getirdi. İlk kuleleri alan ve inanılmaz bir üstünlük kuran HWA, inhibitöre kadar dayandı. Burada maçın ilk kritik hatası geldi ve HWA, sadece Thaldrin'e karşı 18. dakikada o inhibitörü zorlamayarak farkı dönülmez notkaya getiremedi.

1907 Fenerbahçe, Xico'nun orta koridorda 1'e karşı 4 girişimini durdurdu ve arka arkaya skorları aldı. Fakat, erken oyundaki avantajını inanılmaz boyutlara ulaştıran HWA, Emtest'in performansıyla Baron güçlendirmesini aldı.

1907 Fenerbahçe'nin tura dönüşü ise takım savaşlarındaki koordinasyonu oldSon 11 dakikadaki her takım savaşından galip ayrılan 1907 Fenerbahçe, oyunda ve eşyalarda hala HWA'nın üstünlüğü bulunmasına rağmen Padden'ın hep doğru pozisyon olup hayatta kalması ve global görevlerden caydırması, Thaldrin'in tanklığı ve Frozen'ın takım savaşlarında hep çok kritik hasarlar vermesiyle sürpriz bir şekilde 3 skor aldığı takım savaşının ardından durmadan ve hızlıca maçı kapatmayı başardı. 


 



superFB mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  • sfbyorum baloncuk_sol 0
Mobil


///